Wat is het verschil tussen glucosestroop en glucose-fructosestroop?

En welk van deze 2 is veiliger voor ons lichaam?

Aangezien ik regelmatig lees dat vooral glucose-fructosestroop voor allerlei ziekten kan zorgen, zie video hieronder:

www.youtube.com/watch?v=9a4Z7W5x1pY

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn suikers die snel worden opgenomen door het lichaam en suikers die langzaam worden opgenomen. Riet- en bietsuiker zijn de zgn. snelle suikers. Dit zijn di-sachariden. Dit betekent dat ze bestaan uit fructose(dit is een langzame suiker) en glucose (dit is een supersnelle suiker). Als b.v. een diabetes-patiënt suikertekort heeft kan hij glucose toegediend krijgen waardoor hij weer snel bij komt. Dus glucose-fructosesiroop is een goedkope variant van de gewone suiker die in de suikerpot zit en glucosestroop is het supersnelle deel van de gewone suiker, maar dan een goedkopere variant. Dit zit zelfs in vruchtensiroopjes voor kleine kinderen. Slechte zaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100