Wat is glucosestroop?

Er is een bepaald voedingsmiddel die ik heel graag eet waar glucosestroop in verwerkt is, ik vroeg mij af wat dit precies is?

Toegevoegd na 13 minuten:
En hoe veilig is glucosestroop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Glusosestroop is een oplossing (tot 80%) van glucose (druivensuiker) en maltodextrines in water. Het wordt verkregen door enzymatische afbraak van zetmeel. Zetmeel is een polymeer van glucose, maltodextrines zijn een tussenproduct en bestaan uit enkele aan elkaar gekoppelde glucosemoleculen. Glucosestroop kan gemaakt worden van alle soorten zetmeel, zoals van mais, tarwe, aardappel of andere planten. Op het etiket hoeft de bron van het zetmeel niet vermeld te worden, omdat het niet allergeen is. Glucosestroop is minder zoet dan suiker, maar is veel makkelijker in gebruik bij de productie van levensmiddelen. Het is even "veilig" om te consumeren als suiker. Dus slecht voor je gebit, en dikmaker als je er (te) veel van binnen krijgt.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fi85.htm

Glucosestroop bestaat uit een aantal suikers (druivesuiker onder andere), het wordt in de levensmiddelenindustrie gebruikt om de textuur van het product zachter te maken, om het volume te vergroten, om het kristalliseren van suiker te voorkomen en als smaakmaker.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glucosestroop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100