Wat kun je het beste eten als je totaal geen honger hebt?

Ik ben al 3 weken misselijk en heb totaal geen eetlust. De oorzaak is trouwens bekend. Maar ik ben in korte tijd veel afgevallen en ik wil toch mijn vitamines e.d.binnen hebben. En ook weer aankomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer eens een smoothie. Melk/yoghurt met wat fruit in de blender. je kunt er nog iets als spinazie doorgooien, proef je niet door het fruit. Eventueel een beetje havermoutpap voor extra vulling. Vloeibaar voedsel krijg je vaak makkelijker weg. Je kunt ook dingen als breaker en drinkontbijt halen. Hopelijk voel je je snel beter. Toegevoegd na 1 minuut: En gedurende de dag dingen als noten proberen, of in elk geval kleine hapjes van eten.

Als je misselijk bent kan je eigenlijk niets verdragen, dus dat is wel een probleempje. Wat je kunt proberen is inderdaad in 4 tot 6 keer per dag een beschuitje te eten, een plakje kaas of misschien een zachtgekookt eitje er op en een kopje slappe thee, sterke is te sterk. Dat werkt bij mij. Mijn vriendin heeft een hele andere benadering, die drinkt een glas cola (NIET KOUD) en knapt daar helemaal van op, maar mijn maag kan dat niet hebben...!! Dus probeer het maar uit, lijkt mij, niet alles werkt bij iedereen hetzelfde. In plaats van heel gezond te eten, kun je een multivitamine pil nemen, dat werkt ook. Sterkte!

Een oplossing is de speciale vloeibare voeding, oa te koop bij de apotheek. Hier zitten alle benodigde voedingsmiddelen in, je kan er mee aansterken en ze zijn relatief makkelijk weg te krijgen. Ze kosten wel wat, maar het is wel een complete maaltijd.

je lievelingseten. Vaak als je geen honger hebt lust je dat wel, Verdeel het over meerdere porties per dag Voor de vitamines kun je ook (voorlopig) pillen bij slikken dat helpt ook al. Ga niet gelijk extra vette dingen eten om aan te komen, maar als je zin hebt in chocolademelk met slagroom kun je dat best n keer doen. En misschien lukt het je wel om soep te eten, maak dan een lekkere groentesoep, eventueel met stukjes kip er in. En als ik me misselijk voel, heb ik liever een boterham met kaas dan een beschuit met jam, dus kijk wat je zelf wilt

Je huisarts kan je flesjes bijvoeding voorschrijven; daar zitten alle noodzakelijke vitamines en mineralen in.

Een winterwortel in plakjes, koken. In blender met beetje kookvocht en beetje olijfolie. Superlekker. Ligt niet zwaar op je maag en het smaakt naar meer eten.

De huisarts zou nutri voor kunnen schrijven, flesjes drinken met 150 kcal per 100 ml waar alle benodigde voedingsstoffen in zitten. Het is ook zonder voorschrift van een arts te bestellen via sorgente, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Wat bij mij nog wel eens wil helpen voor het opwekken van de eetlust is iets nemen met suiker (bijvoorbeeld een stuk fruit of een boterham met honing). Probeer ook voorzichtig te zijn met producten die de eetlust remmen. Kies bijvoorbeeld voor karnemelk in plaats van gewone melk, en voor yoghurt in plaats van kwark. Van brood kun je tosti's maken. Doordat het brood veel vocht verliest eet je minder volume (wat minder vult), maar wel evenveel voedingsstoffen en kcal. En het avondeten zou je wat kunnen verrijken met een extra lepel olie.

De sea band helpt tegen alle soorten van misselijkheid. Deze aandoen en ik denk gewoon iets eten waar je echt zin in hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100