Heb ik al luie darmen? (zie omschrijving)

Ik heb nu ongeveer 1,5 maand witbrood gegeten (daarvoor altijd bruin), maar las gister dat je er luie darmen van krijgt. Heb ik na 1,5 maand witbrood eten al luie darmen, en kan ik door nu weer altijd bruinbrood te eten mijn darmen weer normaal krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zeer onwaarschijnlijk. Ten eerste gaat dat niet zo heel snel, ten tweede zou je dat merken en ten derde krijg je van wit brood geen luie darm, misschien als je alleen wit brood eet en verder niets, maar niet als je verder nog normaal eet.

Neen daar krijgt u geen luie darmen van, wel eerder van bepaalde medicatie. Wit brood produceert veel minder afval in uw darmen dan bruin brood. Als u last heeft van slechte stoelgang kan u misschien dagelijks een tabletje Ortilax nemen waardoor de stoelgang een beetje geactiveerd wordt, dit is een natuur middel.

Bronnen:
http://www.proteinedieet-afslanken.be/orti...

Ik heb veel medische termen gehoord, maar luie darmen? Ik ken wel het verschijnsel luie maag, maar dat is iets anders. Wit of bruin brood eten doet vooral iets met je darminhoud. In bruin brood zitten meer vezels, en dat is goed voor de vorming van je ontlasting: niet te nat, niet te droog. Het is niet zo dat je darmen ineens 'lui' worden als je weinig vezels eet. Maar het is wel veel beter voor je om veel vezels te nemen, dus volkorenproducten, groenten en fruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100