wat kan ik doen om mezelf terug op de rails te krijgen ivm mijn dieet?

Ik ben zeven kilo vermagerd,was echt nodig. Ondertussen kan ik al in heel wat kledij, en iedereen looft en prijst me met mijn mooie figuur.
Maar nu gaat het mis. ik heb voortdurend honger, vooral naar zoet. Heb het een tijdje opgelost met warme appels maar ik kan eerlijk gezegd geen soep, rauwkost, slaatjes met magere dressing, knäckbröd, fruit, magere plattekaas etc. meer horen of zien. Ik heb zin in pannenkoeken, wafels, oliebollen, friet, mayonaise, kaas, gehaktballen en al wat nog zo bestaat en je lekker vet maakt.
Toch moet er nog 5 kilo af minimaal om weer helemaal op gewicht te zijn (ik heb wel geen overgewicht meer : weeg nu ongeveer 70 kg, voordien 77 kg en moet naar 65 max).
Wat kan ik best doen om dit aan te pakken zodat ik weer zin krijg in "mager en gezond" ?

Toegevoegd na 48 seconden:
het bijzondere is dat in onze weightwatchersgroep heel veel deelnemers waren bijgekomen, en de collega waar ik mee ga klaagt ook van extreme honger en zin in lekkers

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou goed zijn om een beetje spieren te trainen, die gebruiken dan veel energie en dan kun je veel eten zonder aan te komen. Als je afvalt door minder voeding te eten is het belangrijk dat je wel genoeg eiwitten binnen krijgt. Anders breekt je lichaam de spieren als eerst af zodat je minder energie nodig hebt. Als je daarna weer meer gaat eten kom je zelfs extra aan, omdat er dan minder spieren zijn die energie gebruiken. Je lichaam is dan namelijk gewend aan weinig eten. Dus ik zou af en toe naar de sportschool gaan en daar bijvoorbeeld bodypump doen.

las even een pauze in, geen pauze van alles eten, maar van normaal eten. Snel afvallen klinkt leuk, maar je eet vaak zo weinig dat je constant honger hebt, en dat motiveert niet. Bovendien gaat je lichaam op de spaarstand, want het krijgt te weinig en is bang om nog minder te krijgen, dus gaat heel spaarzaam met de energie om, en alles wat er extra bijkomt vasthouden (dat is het jojoeffect) Ga dus na of je voldoende calorien eet, en eet iets gezonds ipv droge crackers en niet vullende blaadjes sla. Dan kan af n toe een frietje of koek echt geen kwaad. En misschien vindt jouw lichaam dat die 70 kilo bij je hoort, en zal er heel moeilijk nog af gaan.

Het is geweldig dat je 7 kilo bent afgevallen: kwijt...weg! maarrrrr wat je nu doet is een DIEET, dat houdt in dat je dit niet je hele leven wilt doen, maar als je er mee stopt, zal je weer aankomen. ( Geloof me: 25 jaar geleden ben ik 20 kilo afgevallen met de WW en binnen een jaar was ik méér aangekomen! ) Je wilt nog 5 kilo er af en dan ben je tevreden? Volgens de GEMIDDELDE STANDAARD ben je dan op jouw gewicht. Echter... je vergeet je leeftijd... Op een bepaald moment gaat afvallen minder snel of bijna helemaal niet meer omdat je een bepaalde leeftijd of moment in je leven bereikt hebt. Dat is niet bij iedereen tegelijk, net zo min als wij allemaal hetzelfde gewicht hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook nodig om te bewegen, zoals dagelijks fietsen of wandelen of een paar keer in de week te zwemmen. Bewegen moet! Antwoord Ik raad je aan om niet meer een dieet te volgen. Eet op een "normale" manier, maar let op dat je niet te weinig eet. Let ook op dat je gezond eet, met name geen bewerkte fabrieksvoeding meer. Wanneer je bijvoorbeeld pannenkoeken wilt eten, deze ook zelf maken met melk, bloem en eieren (en 'n snufje zout), i.p.v. kant-en-klaar uit de supermarkt. In voedingsprodukten uit de fabriek zit teveel suiker en zout. Het is beter om zelf deze hoeveelheden toe te voegen/te bepalen. Iemand zei mij eens: "Eet alleen wat je grootmoeder als voeding zou herkennen..." Dit houdt voor de meeste mensen in dat ze weer terug naar af moeten met koken, alles zelf doen ( niet helemaal waar, want groente uit de diepvries is wel gezond en geschilde aardappelen zijn alleen maar meer gemak, niet ongezond ). Als je dit volhoudt, gezond met mate en af en toe iets lekkers/ongezonds, dan val je op den duur af, gebeurt dit niet dan houdt dat in dat je NIET nog meer moet afvallen... Succes! Toegevoegd na 2 uur: Correctie: "Eet alleen wat je grootmoeder als ...*voeding*.... zou herkennen..." moet zijn : ...voedsel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100