Kan het kwaad een product dat een paar maanden over datum is alsnog te benuttigen?

Het gaat in dit geval om een bus met Herbalife shake-poeder dat al een paar maanden over datum is. Kan dit kwaad voor de gezondheid of is de werking dan vermindert? Ik heb namelijk ooit gelezen dat de houdbaarheidsdatum slechts een indicatie geeft van wanneer de smaak nog op zijn best is, maar ik weet dat dit uiteraard niet voor alle producten geldt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het overdatum is kan er al schimmel in zitten wat je niet kunt zien en dan kan je er ziek van worden dus ik zou het niet eten

Zolang het droog bewaard is, kan er niet veel mee gebeuren, als het muf ruikt, kan er ook een muffe smaak aan zitten. Maar in de meeste gevallen kun je dit rustig gebruiken.

Als er staat: "tenminste houdbaar tot", kan je die datum vrij ruim nemen. Als er: "te gebruiken tot" staat is het raadzaam om die datum in acht te nemen en er niet te veel van af te wijken. Poeders zijn meestal nog wel een behoorlijke tijd na de houdbaarheidsdatum te gebruiken.

Dat kan zeker kwaad! Gooi het product weg en koop nieuwe Herbalife® shake-poeder. Op onze landelijke website vind je alle informatie.

Bronnen:
http://www.herbalife.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100