Val je van honger hebben af?

Dat je lichaam dan op de reserves overschakelt of zo?

Toegevoegd na 13 uur:
Even wat specifieker zijn: als je een half uurtje honger hebt en dan pas eet. En dat meerdere keren per dag. Zet bij reacties als ik duidelijker moet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, van honger hebben val je niet per se af. Honger is over het algemeen een teken van je lichaam dat je voedingsstoffen (en waarschijnlijk kcal) tekort komt. Je kunt prima afvallen zonder honger te hebben. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt wel afvallen als je maar lang genoeg honger hebt, maar niet op een gezonde manier (kijk maar naar iemand die al een tijdje anorexia heeft). Als je honger hebt, schakelt je lichaam eerder over op spieren afbreken, je vet word juist vastgehouden. Dit is een evolutietactiek voor overleving. Toegevoegd na 13 uur: Bij honger ga ik uit van een halve dag of een dag niet eten. Half uurtje honger is niks, dat is meer trek hebben. Heeft ook zo goed als geen invloed op wel of niet afvallen.

Het hangt er maar net vanaf wat je honger noemt. Wat wij -moderne volgevreten westerlingen- als honger ervaren is meestal niet meer dan trek, veeleer een geestelijke behoefte om onze eetverslaving te bevredigen dan een lichamelijke behoefte aan eten. Als je daadwerkelijk honger hebt (je lichaam heeft tekort aan voedingsstoffen) zul je inderdaad gaan afvallen doordat reserves (en in een later stadium ook spierweefsel) aangesproken worden.

Nee, je houd je lichaam niet voor de gek. Jammer maar helaas, het is een geavanceerd systeem, dat eerst de behoeften zal voldoen door reserves aan te spreken. In tegendeel zelfs. Door te eten en dus je spijsvertering in gang te zetten verbrand je wat. Door dus over de dag verdeeld, kleine beetjes te blijven eten, (een appel of Liga tussendoor) en verder op vaste tijden te eten heeft je lichaam een ritme en dan zal je eerder afvallen. Absoluut niet door honger te lijden. Als je dan weer gáát eten, komen de kilo's dubbel terug. Het zogeheten jo-jo effect. Ook ik heb geen bron voor je...

Je zult even afvallen, maar honger is een teken dat je voeding tekort komt. Uiteindelijk gaat je lichaam op spaarstand en raakt het gewend aan het weinige eten. Je valt dan niet veel meer af, en zodra je weer meer gaat eten kom je weer aan. Als je minder kcal eet dan je verbrand val je af, maar op deze manier is het vooral spiermassa dat word afgebroken. Je vet word vastgehouden. Je kunt beter je lichaam op de juiste momenten met volwaardige en gezonde voeding, en op je porties letten.

nee, daar val je niet van af, je cellen sluiten zich omdat er geen voedsel meer binnen komt, ze gaan in standje "oorlog"! dat betekent: jij eet minder en vanaf dat moment val je dus minder of helemaal niet meer af. pas als jij weer meer gaat eten zal je een klein beetje, echt heel weinig afvallen! vanaf het moment dat jij normaal/goed gaat eten, EN BEWEGEN vanaf dat moment kunnen we gaan praten over afvallen. wat jij moet doen is meer verbranden door te bewegen dan je naar binnen krijgt, dan bereik je het punt dat je lichaam overschakelt op het nuttigen van de reserves.

van honger hebben kan je wel degelijk afvallen, als je alleen iets eets word je spijsvertering geactiveerd vandaar dat ontbijt het belangrijkste is. als je honger hebt schakkeld je lichaam inderdaad over op je reserves maar vaak valt bij honger lijden hier indaad spier vaak onder. maarja als je spierverliest val je ook degelijk wel af. gezond leven en je valt ook af. ik eet zo een 8000 kcal op een dag en heb nog altijd een sickpack sport dan wel.zo 32 uur per week. dusja ligt allemaal aan je levenstijl.

Nee, daar valt je haar van uit alleszins, je darmen worden lui omdat ze geen vezels te kneden hebben, dus krijg je slechte spijsvertering van n opstopping zodat je niet naar toilet kan: een hoop ziekten krijg je daar van maar dat is het dan ook. Je kan beter in de ochtend een beetje eten, wat muesli bijvoorbed , dan zijn je darmen alvast aan't werken en krijg je energie om te werken, te sporten, te leven. Honger lijden is nergens goed voor, je volvreten is ook nergens goed voor. Groetjes

als je maar lang genoeg honger hebt natuurlijk wel. je vraag is nogal ongenuanceerd. als je een uurtje honger hebt zal t wel meevallen maar als je in een land met hongersnood woont, dan vliegen de kilo's eraf. spreekt een beetje voor zich

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100