Hoe komt het dat je sneller afvalt als je normaal eet dan als je weinig eet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je eet wat voor jou normaal is blijf je op gewicht. Als je meer dan dat eet kom je aan en als je minder eet dan val je af. Het gaat altijd om je energiebalans. Wat je aan calorieën inneemt moet je verbranden om op gewicht te blijven. Meer innemen dan je verbrandt is aankomen en minder innemen dan je verbrandt is afvallen. Wat jij waarschijnlijk bedoelt is wat er gebeurt als je veel te weinig eet, bijvoorbeeld 1200 kilocalorieën per dag of minder. Dan gaat je lichaam heel efficiënt met ingenomen energie om door er meer van op te slaan in de vorm van lichaamsvet. Dat gaat 'goed' zolang je zo weinig blijft eten maar als je weer 'normaal' gaat eten gaat die vetopslag door. Dat noemen we de spaarstand. Daarom kun je het beter niet teveel minderen met de calorieën. Langzaam afvallen geeft daardoor meestal een beter effect op de wat langere termijn.

Omdat je stofwisseling dan op peil blijft. Als je weinig eet gaat je lichaam zich daaraan aanpassen en zal ook gaan overleven op minder brandstof. Tevens is een ontbijt 's ochtends belangrijk om de spijsvertering/stofwisseling op gang te brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100