Hoe komt het dat ik minder keelpijn heb na het eten van rode kersjes?

Een paar maanden geleden heb ik dit nog al eens ervaren, zit er in rode kersjes bepaalde stoffen in die pijnstillend werken misschien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kersen zijn rijk aan anthocyanidinen en proanthocyanidinen. Deze flavonoïden geven de kersen hun donkerrode kleur. Anthocyanidinen remmen de activiteit van xanthine oxidase, een enzym dat een rol speelt in de aanmaak van urinezuur in de lever. Daarnaast verminderen ze de aanmaak van prostaglandines in het lichaam. Prostaglandines zijn hormoonachtige stoffen die verantwoordelijk zijn voor pijn en ontstekingsverschijnselen. Maar: in bosbessen, pruimen, zwarte bessen, frambozen en aardbeien zitten meer flavonoïden dan in kersen. Heb je de vruchten ook geprobeerd? Symptomen die kunnen wijzen op onvoldoende inname van flavonoïden zijn: zeer gemakkelijk bloeden (tandvlees, neus), gemakkelijk blauwe plekken krijgen die vervolgens maar langzaam verdwijnen en ook het gemakkelijk opzwellen na blessures. Ook immuunzwakte, zich uitend in het gemakkelijk oppikken van een verkoudheid of een andere infectie, kan wijzen op een tekort. Toegevoegd na 3 minuten: de vruchten = die vruchten

Bronnen:
http://naturafoundation.nl/monografie/flav...
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voedin...

Alle kerssoorten bevatten antibiotische stoffen, bijvoorbeeld trymolyt. Er zit vaak veel vitamine C in en zuren. Soms zitten er ontstekingsremmende stoffen in zoals bij de Oost- Indische Kers. Die kan je zeker gebruiken bij keelpijn.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuur...
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuur...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100