Verandert de voedingswaarde van sojamelk als je het kookt?

Hallo,

ik vroeg mij af of de voedingswaarde (vooral de mineralen zoals calcium) verandert als je deze zou koken???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Commerciële sojamelk heeft alle behandelingen ondergaan en moet daarom niet langdurig gekookt te worden. Elke thermische behandeling zal ook een gedeelte van de vitaminen afbreken. Dit geldt zowel voor sojamelk als koemelk. De isoflavonen, een belangrijke component van de sojaboon, zijn hittestabiel en worden niet aangetast door een normaal kookproces. De voedings waarde zal niet veranderen Er zijn veel pro-artikelen over soyaprodukten, maar misschien is het ook eens interessant om bijgaand artikel eens te lezen. http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja

Sojabonen bevatten 13–25% olie (vet), 30–50% eiwit en 14–25% koolhydraten. De voedingswaarde van sojabonen wordt aanzienlijk verhoogd door deze korte tijd te koken of enige tijd droog te verhitten: de benutbaarheid van het eiwit voor ons lichaam wordt erdoor verbeterd en een in soja voorkomende trypsine-inhibitor (= anti-trypsinefactor: een stof die de eiwitsplitsende activiteit van de enzymen trypsine en erepsine remt) wordt vernietigd

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/national/ww-soja.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100