Heeft Tapiocameel een hoog of een laag Glycemisch Index (GI) waarde?

Weet iemand of Tapiocameel een hoog of een laag Glycemisch Index (GI) waarde heeft?

Kan iemand dit uitdrukken in percentage?

P.S.: bestaat er ook volkoren Tapiocameel of is Tapiocameel sowieso al volkoren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tapiocameel heeft een GI waarde van 80. Een hoge waarde dus. Tapiocameel wordt daarom ook wel gerekend tot de slechte koolhydraten.

Bronnen:
http://members.home.nl/hairbear/mm/gi.htm

Aangezien je een uur moet wandelen om 100 gram tapiocameel te verbranden heeft het een hoge glycemische indexwaarde. Tapioca is een zetmeelrijk ingrediënt, gewonnen uit de bewerkte en gedroogde wortel van de maniok. Het wordt in de vorm van meel vooral als bindmiddel gebruikt. Je kunt het niet met tarwe vergelijken, omdat er geen gluten in zitten. Het heeft qua voedingswaarde meer gelijkenis met bonen. Je zou beter bruine rijstmeel kunnen gebruiken.

Bronnen:
http://www.goedgeweten.be/ingredienten/tapioca/
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100