Hoe komt het dat mijn keel irriteert bij het drinken van kraanwater en niet bij flessenwater?

Hallo,

ik weet van mijn zelf dat ik vroeger kraanwater/drinkwater nooit graag dronk omdat ik regelmatig slijm moest ophoesten. Sinds 3 jaar drink ik geen kraanwater meer en alleen flessenwater en heb zelden last van slijm ophoesten en irritaties in de keel. Gisteren heb ik nog eens geprobeerd om van de kraan te drinken, heb het halve dag volgehouden en ik kreeg weer irritatie/pijn en lichte zwellingen in mijn keel, echt vervelend hoor en ik vraag mij af waaraan dit kan liggen, iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het leidingwater zitten van nature opgeloste mineralen, maar of je daar last van kan krijgen lijkt me sterk. Verder wordt het water niet meer ontsmet met chloor ( mag niet meer) maar ontsmet met ozongas of met ultraviolet licht. Sommige waterleidingbedrijven gebruiken echter voor de eerste reiniging van oppervlakte water nog wel minimaal chloor of chloordioxide . En dit zijn stoffen waar je inderdaad op zou kunnen reageren.

Kraanwater is perfect gezond en zuiver. Grote boosdoener is steeds de keukenkraan. De kraanopening is meestal een broeihaard van bacteriën. Het zijn waarschijnlijk die beestjes die je keel doen ontsteken. Regelmatig de kraan ontsmetten (afbranden of bacteriedodend middel) is de boodschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100