Hoe langt duurt het eer ons voedsel in ons bloedbaan terechtkomt?

Weet iemand hoe lang het duurt eer ons voedsel (vitaminen, mineralen, antioxidanten, enzovoort) in ons bloedbaan terechtkomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is afhankelijk van het voedsel wat je eet. Eiwitten blijven langer in de maag dan bijvoorbeeld fruit. Voedingstoffen worden opgenomen in de dunne darm waar de villi vlokken zich bevinden. Dus tussen de 1,5 uur voor fruit a 5 uur voor vlees

Lichaamsbouw, voedingspatroon, leeftijd, gezondheid, gewenning aan eventueel medicatie/alcohol/drugs en lengte & TIJD van nuttigen spelen allemaal een rol. Sport je veel, drink je veel, ben je lang, ben je dun, ben je "gezet" eet je vaak "fastfood" eet je witbrood? Dat is 10 keer sneller verteert dan het donkerbruine brood met 80 soorten pitjes (Zonnebrood bijvoorbeeld duurt véél langer dan een sneetje witbrood om te verteren en dus energie af te geven) Zit zelf met aardig wat medicatie en kan 's morgens niet eens eten ( ook geen trek met 10+ pillen ) maar neem Fruitontbijt anders brand de medicatie een gat in m'n buik. En van drugs weet ik ook het een en ander. Beetje erg veel. Bij vrouwen kan de maandelijkse cyclus ook een rol spelen in de opname. Er is de schijf van 5 en 2 ons groente en 2 keer fruit per dag en nog veel meer van die "maatstaven" Ieder individu zal zijn eigen "metabolisme" hebben, digestief gestel noemen ze het ook wel. Bij de een zal de opname/stofwisseling anders zijn dan bij een ander. Net als een alcoholist van een fles wijn kaarsrecht loopt waar iemand die nooit drinkt na 2 glazen al van omvalt. Neus wat rond op internet, stel je vraag wat concreter (mag privé) om wat je precies bedoelt. Ben geen dokter, ben wel vrij goed op de hoogte van voeding/drugs/metabolisme. Ik weeg 60 Kg. kan 35 km lopen zonder honger te krijgen en 2 dagen later ineens 2 borden eten op. Concreet, na 15 minuten ongeveer is het geconsumeerde ongeveer bij je maag, maar als je "net een vol bord warm eten hebt genuttigd" komt het laatste wat er is binnen is gekomen als laatste aan bod. Drugs op een nuchtere maag werken 3x zo snel dan wanneer je een fatsoenlijke maaltijd hebt genuttigd bijvoorbeeld. (Is géén hint om dit te gaan proberen, laat dat even duidelijk te zijn maar spreek uit ervaring). Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100