Waarom worden er onrijpe ananassen verkocht in de supermarkt als bekend is dat onrijpe ananassen giftig zijn?

Ik lees net dat onrijpe ananassen giftig zijn door een hoge concentratie aan blauwzuur.
Ik heb vandaag een ananas gegeten, maar die blijkt nu onrijp te zijn, want je kan van de kroon niet met gemak een blad uittrekken. Wist ik veel....
Nu voel ik me niet lekker en dat kan komen door dat blauwzuur...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt wel vanalles lezen. Maar daarom hoef je nog niet vanalles te geloven? * Rauwe ananas bevat een enzym dat ervoor zorgt, dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik dus voor mousse en pudding ananas uit blik of ananas, die even is gekookt. Nog zo'n citaat: * Ananas enzym doodt kanker, zonder jou te doden * Er staat mij iets bij dat de vlier geringe hoeveelheden blauwzuur bevat. Niets over te vinden verder, ook niet in alle antwoorden bij deze vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/rijpt-ananas-nadat-ananas-gekocht.54594 Niets over te vinden hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ananas Je voelt je niet lekker. Dat zal waarschijnlijk niet komen door blauwzuur. Maar door de angst daarvoor. Toegevoegd na 3 minuten: Blauwzuur. Chemische eigenschappen: Pitten van bittere amandel, abrikoos, perzik en pruim; wordt veel in de industrie gebruikt. Belangrijkste ziekteverschijnselen: Vergiftiging door eten van veel pitten of inademing van blauwzuurgas; bij geringe dosis: braken, benauwdheid. Dus het antwoord op jouw vraag: * onrijpe ananas is niet giftig. * je laat een ananas altijd rijpen voordat je hem eet. * De invoer van onrijp fruit zorgt er voor dat het rijp of bijna rijp in onze winkels ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100