Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is een voedingssupplement geen vervanger voor echt voedsel?

100 mg vitamine C uit een supplement is toch gewoon hetzelfde als 100 mg vitamine C uit voedsel? Lijkt me sterk dat het een heel andere samenstelling heeft..Vitamine is vitamine toch? Ziet je lichaam daar verschil in? De vitamines die worden opgenomen blijven toch echt vitamine C..

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In veel gevallen worden stoffen beter opgenomen in bepaalde combinaties. De chemische samenstelling van vitamine C is dan wel hetzelfde, maar met stofje X neem je het makkelijk op, met stofje Y moeilijker, enzovoorts.
Een supplement is daarnaast per definitie geen vervanger voor echt voedsel, omdat je dan elk onderdeel van je voedsel zou moeten vervangen: de vitamines, de mineralen, de vetten, de eiwitten, de koolhydraten, de vezels, noem maar op, en dit alles in de juiste dosering, frequentie en combinatie.
De naam zegt het al: een supplement is een supplement, iets extra's (dat doorgaans niet eens nodig is maar soms wel handig kan zijn) en niet 'the real thing'.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Supplementen bevatten vitaminen en mineralen wat ook voedsel kan bevatten. Belangrijk bij deze supplementen zijn de verbindingen. Sommige zijn goed andere ronduit slecht en worden niet zo goed opgenomen. Een potje vitaminepillen van het kruidvat eigen merk zal je lichaam niet zo heel veel van opnemen. Andere merken kunnen wel een steuntje in de rug zijn.

Maar een supplement bevat geen eiwitten, koolhydraten of vetten die zogenaamde macronutriënten. Die heb je nodig voor je lichaam om te overleven. Dat gaat niet met alleen een vitaminepil van 1 calorie.

Ook belangrijk zijn de enzymen in voedsel om de vitamine en mineralen om te zetten. Iets wat heel veel supplementen niet bevatten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding