Light,Free,cafeïne vrije of gewone cola,welke van de vier is het beste om eens een keertje te drinken tijdens een dieet?

Ik ben op dieet,althans ik ben op mijn voeding en bewegingspatroon aan het letten.Ik volg geen speciaal dieet maar ik wil erop toezien dat ik niet te veel verkeerde voedingsstoffen binnen krijg die niet goed voor mijn gezondheid zijn (gaat gestaag,maar gaat goed!).
Nu kan ik mezelf best een cola junk noemen,elke dag ging er veel cola door (meer dan 1 liter) nu drink ik het niet meer,maar heb zoals in het weekend wel eens zin in een glaasje ;-)
Ik wil mezelf ook niet straffen om mezelf alles te ontnemen.

Nu hoor ik vele tegenstrijdige verhalen over light producten,dat je daar juist dik van word?
Nu heb je veel soorten cola in de winkel,welke kan ik het beste kopen om mezelf eens een lekker glas cola in het weekend te schenken? (I know helemaal geen cola o.i.d is het beste natuurlijk)

Weet jij het antwoord?

/2500

De gewone cola val al af. Van de andere drie zou je even op het etiket moeten kijken naar de koolhydraten. Haal daar de suikers vanaf en pakt dan de minste. Dat zou het beste moeten zijn.

In coca cola zero zitten nog net iets minder namaak stoffen dan in light dat proef je ook in de smaak dus ik denk dat zero het beste is. (light is zoeter.)

Light cola bevat zoetstoffen zoals Cyclamaat, Aspartaam, Acesulfaam en Sacharine. Met name over Aspartaam is wel discussie geleid. Hierdoor is Aspartaam een van de meest onderzochte producten en in geen geval is er een relatie aangetoont met ziekten. Wel is er een maximaal aanbevolen hoeveelheid, hiermee moet je met name bij kleine kinderen op letten. Kort en goed: wanneer je niet dagelijks meer dan 17 glazen cola light drinkt is dit een gezonde calorievrije drank. Gewone cola bevat heel veel suiker, wat natuurlijk niet gezond is. Alle cola's bevatten fosforzuur, wat slecht is voor de nieren, maar ook hier geldt bij te veel (overconsumptie). De Cafeïne in cola valt wel mee; Er zit vier tot zes keer meer cafeïne in koffie dan in cola. Light, Zero, Maxi etc. maakt niets uit, kies maar welke je het lekkerste vind! Toegevoegd na 3 minuten: Oh ja, lightfrisdranken maken niet dik. Ik ben zelf 30 kilo afgevallen en dronk elke dag minimaal een liter lightfrisdrank. Ze vullen echter natuurlijk ook niet, dus ik kan me voorstellen dat mensen die suikerverslaafd zijn ernaast gaan snoepen. Daar kan de aspartaam natuurlijk niets aan doen.

Geeneen is goed voor dieet...

door cola ligt krijg je meer zin naar zoete dingen, omdat je lichaam een suikerboost verwacht. maar 1 colaatje kan nu toch geen kwaad

Cola zero of cola zero cafeïne vrij. Het is de smaak van cola, Laarne word er niet dik van  Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel daarvan in de plaats van laarne 

Neem een glaasje ''reguliere'' cola. Maar beter water of thee maar als je het toch wilt reguliere cola. Ik vind het in ieder geval niet te pruimen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100