Is 2 liter water echt zo gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom is 2 liter water niet gezond: Om dit te begrijpen moeten we kijken naar het fenomeen water. Dan komen we terecht bij Victor Schauberger, de watertovenaar, een onderzoeker en ontdekker die we kunnen plaatsen in het rijtje van Tesla en Keely. Schauberger stelt dat water een bijzondere substantie is met unieke eigenschappen. Volgens Schauberger kan water uit natuurlijke bronnen zonder problemen in grote hoeveelheden gedronken worden. De reden hiervoor is dat dit water nog “heel” is; het bevat nog alle mineralen, zouten en insluitsels die het water “compleet” maken. Gezuiverd water daarentegen bevat weinig of niets meer. Het is schoon, we zullen er niet ziek van worden, maar zodra dit water in ons lichaam komt begint het, om zijn woorden te gebruiken, als een baby om zich heen te grijpen om alle ingrediënten die eruit gezuiverd zijn weer naar zich toe te halen tot het weer “compleet” is. Dit water haalt dus de grondstoffen die het mist (zouten, mineralen, kalk e.d.) uit ons lichaam. Verder bevat dit artikel, nog veel andere interesante wetenswaardigheden.

Bronnen:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=1958

2 liter water per dag drinken is gezond volgens vele voedingsorganisaties, dus ik denk het wel

Als je ze per dag drinkt wel. Voldoende water drinken zorgt voor een goed afdrijving van afvalstoffen in je lichaam.

Water bevat niks. Dus zit er ook niks slecht voor je. Maar je moet wel veel plasseb

Mijn kinderarts zei 1,5 liter. 2 liter is gezond! Vergeet niet dat in voeding ook vocht zit!

Vorige week nog te horen gekregen van mijn huisarts . Moest 2 liter water drinken op een dag . Dat voert de afvalstoffen in het lichaam beter af en het is goed voor de stoelgang . Maar het is wel afhankelijk van jou lengte en gewicht . Iemand met een normale lengte en normaal gewicht moet tussen de 1,5 en 2 liter water drinken per dag .

Het is altijd beweerd dat je veel water moet drinken voor je gezondheid en dat dat goed is voor je huid en het afvoeren van afvalstoffen e.d. Officiële instanties en overheden beweren al jaren dat het drinken van zes tot acht glazen water per dag gezond is. Maar volgens onderzoekers zijn de wetenschappelijke onderbouwingen van deze beweringen 'complete nonsens'. Er is namelijk geen bewijs dat het drinken van water helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, zo berichten verschillende Britse kranten vandaag. [ 13 juli 2011] http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/2803280/2011/07/13/Veel-water-drinken-is-helemaal-niet-gezond.dhtml 'Het huidige bewijs is eigenlijk dat er geen bewijs is'. In de jaren dat ik iedere dag 1,5 liter water dronk [naast ander drinken zoals koffie, thee, sap en soep] voelde ik mij niet beter dan nu, nu ik nauwelijks nog water drink. Je moet WEL zorgen voor de inname van voldoende vocht! Dat kun je makkelijk controleren aan de hand van de kleur van je urine. Als die te donker wordt heb je te weinig vocht binnen gekregen. Lees ook: De mythe van het water drinken… ...zou bedacht zijn door waterfabrikanten http://www.nrcnext.nl/blog/2011/07/15/de-mythe-van-het-water-drinken/

Ja 2 liter water is gezond vorig jaar dronk ik altijd netjes 2 liter water op een dag als het er geen 3 waren en geloof het of niet ik had de gezondste huid, maar je hoeft niet perse 2 liter water te drinken op een dag het gaat om hoeveel vocht je binnen krijgt als jij geen zin hebt in water kun je ook sinasappel sap drinken of iets anders lekkers.

"De totale minimale hoeveelheid water die men dagelijks moet opnemen is 2,5 liter. Wanneer men genoeg water drinkt en genoeg waterrijk voedsel eet, is dat makkelijk te halen. Het is meestal zo dat de hoeveelheid water die men drinkt bepaalt wordt door onze gewoontes en niet door onze dorst. Wanneer je dorst hebt, wijst dat er doorgaans op dat je niet genoeg water hebt gedronken."

Bronnen:
http://www.preventievegezondheidszorg.com/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100