is je vinger in je keel steken schadelijk?

Ik wil graag geen details geven waarom enzo.... sorry voor dat.

Toegevoegd na 12 minuten:
om uhh.. eerlijk te zijn doe ik het meestal na het avond eten... ik wil het niet maar het moet er gewoon uit~!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je daar een gewoonte van maakt, zal je slokdarm worden aangetast en je tanden gaan kapot van al het maagzuur wat steeds langs komt. Verder krijgt je lichaam niet genoeg voedingstoffen omdat jij steeds alles uitspuugt voordat het kan worden verteerd. En dat is nog maar het begin.

Ik weer voor 99.99% zeker, dat je slokdarm het niet fijn vind als er dagelijks zuur langs komt. 1 keer kan geen kwaad, maar als het regelmatig gebeurt is dat niet goed.

Je vinger, handen, bron van bacteriën is het zeker. Het is zeker niet goed voor je. Ook kan je bepaalde delen in je keel beschadigen en kan je ziek worden door de bacteriën.

Echt schadelijk denk ik niet. Maar overgeven is over het algemeen alleen nodig op het moment dat er iets verkeerds naar binnen is gegaan. Er komt ook zuur mee en dat is nooit goed.

Ook je tanden zijn niet bestand tegen maagzuur.

Ja en je tanden gaan er ook aan die slijten weg van t zuur van kotst

Mijn moeder had een vriendin die dat deed, op een gegeven moment was haar slokdarm gescheurd en kon ze dus niet meer eten, toen moest ze dus naar t ziekenhuis en omdat haar maag zo weinig aankon moest ze beginnen met 1 mars per dag, niet doen dus

Hey... ik maak me eigenlijk meer zorgen om jou dan om het feit of het schadelijk is om je vinger in je keel te steken. Natuurlijk is dat niet goed, maar de reden waarom je dat doet is wellicht al helemaal niet goed, maar waarschijnlijk zit je op mijn "advies" niet zo te wachten. Je zegt: het moet er gewoon uit. Dat betekent dat je dit eigenlijk sterker is dan je wil om gewoon gezond te blijven eten en drinken. Je wil graag controle hebben en houden over wat er in en uit gaat. Laat dit probleem niet erger worden! Zoek op tijd hulp. Maak afspraak met je huisarts en bespreek je probleem.

Ik raad het je echt af. Ga langs de huisarts met dit probleem. Ik heb het ook gedaan en begrijp je helemaal als je zegt "het moet er gewoon uit." Ik heb een maag en slokdarm probleem gekregen hierdoor (na 1 jaar overgeven). Ik ben nu 26 en zal de rest van mijn leven medicijnen moeten slikken om uberhaupt te kunnen/mogen eten zonder klachten. Geloof me, dit is niet leuk. (en de medicijnen krijg je pas na weet ik hoeveel onaangename onderzoeken etc.) Nogmaals, ga langs je huisarts, misschien is er iets mis met je maag (te veel maagzuur waardoor je misselijk wordt ofzo) hiervoor kun je medicijnen krijgen en na een tijdje is het dan over. Succes met alles. Groetjes, Muffin05

Die vinger (mits gewassen) in je keel is denk ik niet je vraag, als ik eerlijk ben (en soms ben ik dat héél direct) moet je bij jezelf eens te raden gaan of je geen anorexia nervosa of boulimia hebt. Ga bij je huisarts of bij een andere instelling eens te rade om te vragen of Domperidon® wellicht een oplossing is? (Dit is een middel wat ik zelf gebruik omdat mijn eten sowieso al niet gaat door de grote hoeveelheden medicatie die ik dagelijks MOET innemen) Dit medicijn, maakt je slokdarm meer opengesteld, waardoor je (vat dit niet op als negatief) behoefte wellicht afneemt om je vingers achter in je str#t te steken, en anders, en dat zeg ik niet als waarheid, misschien een psychische achtergrond achter waarom je dat doet.... Daar is hulp voor.. en als je niet durft om naar je huisarts, vrienden/vriendinnen/ouders te gaan, zijn er zó veel mensen waar je anoniem terecht kunt. Als je vragen hebt, doe maar een persoonlijke reactie, wellicht kan iemand je verder helpen die dezelfde ervaringen heeft gehad.... Heel veel sterkte, en ik snap echt wel dat je nu niet ineens `je vinger in je keel steken, niet meer doet´ Be Proud! Door deze vraag te durven stellen! Succes!

Vinger in je keel steken is heel slecht, zoals hierboven al gezegd tast je maagzuur (met maar een pH van 2!!) je tandglazuur en slokdarm aan. Zoals hierboven ook al gezegd, krijg je natuurlijk ook niet voldoende voedingsstoffen binnen op die manier. Wat ik echter hierboven nog niet als argument heb gelezen, is dat je door regelmatig overgeven een kaliumtekort krijgt. Als gevolg van dit kaliumtekort kun je hartritmestoornissen krijgen. Verder lijkt het me nogal schadelijk voor je psyche. Want wat je eigenlijk tegen jezelf zegt is dat jij niet de moeite waard bent om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Je vindt jezelf blijkbaar niet genoeg waard. En dat is erg. En daar kun je iets aan doen. Alsjeblieft, zoek hulp. Praat er met iemand over. Want het feit alleen al dat je vraagt of het steken van je vinger in je keel schadelijk is, wijst op een serieus probleem.

Het is slecht voor je tanden, het is slecht voor je maag en het engste van alles, je kan zelfs stikken in je eigen braaksel... Ik zou er maar snel mee ophouden als ik jou was, dan maar wat minder eten, en een afspraak maken met de huisarts. Want dat zijn ook geen gezonde gedachten.. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100