waarom blijkt uit sommige studies dat een aantal E-nummers (=door EU goedgekeurde additieven) giftig zijn?

Een E-nummer is door de EU goedgekeurd, maar waarom blijkt uit sommige studies dat (bijvoorbeeld) aspartaan niet helemaal risicovrij/gezond zijn. Terwijl het toch een E-nummer is.

Een E-nummer is goedgekeurd omdat het een veilige/gezonde additief is. Als uit studies blijkt dat aspartaan niet helemaal risicovrij/gezond zou zijn, dan zou aspartaan toch meteen van de lijst moeten worden gehaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ken je de stof diwaterstofoxide? Dit is een stof die in grote hoeveelheden buitengewoon dodelijk is. Verder is hij zeer gevaarlijk voor mensen, en met name voor kleine kinderen, omdat bij overmatige blootstelling zuurstoftekort optreedt. Jaarlijks sterven duizenden en duizenden mensen door de gevolgen van diwaterstofoxide. Verbieden dus, dat spul. Diwaterstofoxide is H20, water dus. Aan ALLE stoffen zitten risico's wanneer je ze in een bepaalde dosering gebruikt. Aspartaam kan in hoge doseringen diarree veroorzaken. Dus als jij een doosje kauwgoms wegknaagt is de kans groot dat je aan de racekak gaat. Er zijn ook mensen die overgevoelig zijn voor aspartaam en er ziek van worden. Ik ben overgevoelig voor pinda's. Die zouden verboden moeten worden. Met andere woorden: bij verstandig gebruik zijn de E-nummers niet gevaarlijk voor de gezondheid van het overgrote deel van de mensheid.

Dat ben ik helemaal met je eens maar je gaat van de niet correcte veronderstelling uit dat er wetenschappelijk aangetoond is dat aspartaam schadelijk is voor de gezondheid. Er bestaat geen enkel onderzoek waaruit blijkt dat aspartaam in normale hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. Ook het veel aangehaalde Ramazzini onderzoek blijkt geen schadelijkheid aan te tonen. Ik heb uit en te na gezocht, vooral op PubMed. Als je daar geen bewijs kunt vinden dan kun je het vergeten, alle overtuigingskracht van www.aspartaam.nl ten spijt,

Een E-nummer betekent dat het * in de toegestane hoeveelheid* een veilige toevoeging is. Niets is in iedere dosis gezond en veilig. Denk bijvoorbeeld aan zout: het is een eerste levensbehoefte, maar als je te veel binnen krijgt, heeft dat schadelijke gevolgen. Natuurlijk kun je een rat zoveel zout geven dat hij een gruwelijke dood sterft, maar hou jij daarom op om een snufje zout in het eten te doen? Nee toch? Over aspartaam: daar doen de ergste horrorverhalen over de ronde. Juist vanwege die horrorverhalen is aspartaam extreem uitgebreid onderzocht. En uit die onderzoeken blijkt steeds hetzelfde: volstrekt veilig in de toegestane hoeveelheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100