Waarom heb ik om de paar uur vreselijk honger?

Sinds ik aan krachttraining doe ben ik veel, veel meer en gezonder gaan eten... maar sinds ik dat doe krijg ik ontzettend veel honger om de paar uur!
het is ontzettend irritant, vooral tijdens school.

PS: Ik ben 14 jaar.

Toegevoegd na 9 minuten:
PPS: Heb net 3 eieren gegeten maar ik heb NOG steeds een vreselijke honger...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je serieus aan het trainen bent en je wilt 'gainen' dan zal je ook veel moeten eten, bodybuilders eten wel 6x per dag grote hoeveelheden. Je moet goed naar je lichaam luisteren, hongergevoel is geen aanrader omdat je lichaam op een gegeven moment ook een gedeelte van je spiermassa gaat verbranden en dat kan niet de bedoeling zijn als je aan krachttraining doet. Gewoon goed blijven eten, veel eiwitten, gezonde vetten, niet te veel suikers en koolhydraten en het komt goed!

Omdat je spiermassa groter is verbrand je meer en heb je meer behoefte aan calorieën, maar ik raad het je af om nu al krachttraining te doen, ik zou wachten tot je spieren volgroeid zijn (op je 18e) want anders is er een kans dat je spieren niet groot genoeg groeien en dat je uiteindelijk kleinere spieren overhoudt dan dat je zou hebben zonder de krachttraining.

Je hebt gewoon doorlopend behoefte aan iets te eten. Onder schooltijd kan dat gemakkelijk een mueslireep zijn. Die zijn er in diverse smaken. Of fruit. Hoeft geen probleem te zijn. Moet je kijken wat je lichaam nodig heeft door jouw pittige sporten. Je verbruikt ook veel immers. Doe je het wel verantwoord? Er hebben al vaker vragen over sportschool en krachttrainingen hier gestaan en dan is toch 18 pas een goede leeftijd daarvoor.

Waarschijnlijk koolhydraten verslaving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100