Waarom hebben Eskimo's geen spinazie en ander groen voer nodig?

Wij kunnen dat niet missen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inuit (heten ze eigenlijk) eten wel wat plantjes maar een andere bron van vitamine C (want daar gaat het vooral om) zijn de organen van de dieren die ze eten. Zeehondenhersenen bevatten bijvoorbeeld vitamine C en de huid van beluga walvissen (muktuk) zelfs behoorlijk wat. Ga je daar een poosje logeren dan moet je dus wel hun eetgewoonten overnemen.

Bronnen:
http://www.straightdope.com/columns/read/2...

Omdat ze zich voornamelijk voeden met zeedieren, die weer van plankton leven. En in plankton zit zo ongeveer alles aan vitaminen wat een mens nodig heeft.

Bronnen:
heel lang geleden op school geleerd.

Jij kan het niet proberen, maar als je nooit groente eet, veranderd de stofwisseling van je lichaam. Zo heb je geen groente nodig, omdat je die niet krijgt. Ik heb een film gezien over een jongen die van zijn moeder geen gebakken producten mocht eten. Dus geen brood, vlees, enz. En hij was gezond. Zijn lichaam heeft zich aangepast. Maar als hij nu een stukje brood eet, dan wordt hij heel ziek. Zijn lichaam kan dat niet aan. Ze zijn er dus aan gewend. Eskimo is trouwens een scheldwoord. Ze noemen zichzelf Inuit. Eskimo betekend rauwvleeseter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100