Is sojamelk gezonder dan koeiemelk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toen mijn zusje kanker kreeg , adviseerde haar behandelend arts haar geen dierlijke eiwitten meer consumeren. Ze moest van koemelk over op sojamelk omdat dit veel gezonder zou zijn. " Koemelk is voor kalveren" zei hij. " Niet voor mensen en al helemaal niet voor zieke mensen." Helaas heeft de sojamelk haar leven niet gered. Maar sindsdien is de halve familie wel aan de sojamelk.

Zeker. Want koemelk is helemaal niet gezond. Koemelk is slecht voor mensen, en je moet je leven lang melk drinken om de juiste bacterien in je darmen te hebben om er niet ziek van te worden. Even relativeren: Natuurlijk heeft koemelk allerlei dingen die goed voor je zijn. Echter, je kan er ook allemaal ziektes van oplopen. Mensen zijn niet gemaakt voor koemelk; Kalveren zijn gemaakt voor koemelk. http://www.milkmyths.org.uk/health/index.php Health without milk Is milk really good for you? An increasing amount of research challenges the out-dated notion that cow’s milk is the best source of calcium and in fact shows that our consumption of dairy products is doing us much more harm than good. The Vegetarian and Vegan Foundation answers some frequently asked questions.

De meningen hierover zijn verdeeld. Maar melk/zuivel is een essentieel onderdeel van de voeding van een mens. Zie ook hiervoor de site van het voedingscentrum. Maar ook hiervoor geldt, gebruik met mate. Overigens is met sojamelk ook niets mis, maar moet de voedingswaarde vooral komen van toegevoegde voedingsstoffen. Vanwege een koemelkallergie in de familie maken we vaak pannenkoeken van sojamelk (de peutervariant) om de extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar of een van de twee gezonder is dan de ander betwijfel ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100