Kun je groente invriezen? Zo ja welke?

ik woon nu samen en ik kook altijd teveel groente

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verse groenten invriezen in kleine porties is makkelijk en kan heel voordelig zijn bij leuke aanbiedingen van de groentenboer. Ook is het, bij onverwachte eters, altijd makkelijk om nog iets achter de hand te hebben, zodat er een smakelijke maaltijd op tafel kan komen. Op deze site staat de nodige informatie: http://artikelen.foobie.nl/eten-drinken/hoe-kan-ik-het-beste-groenten-invriezen/

gekookte groente is niet echt geschikt om in te vriezen. de meeste groentes moet je even een minuut aan de kook brengen, en kan je daarna invriezen.

Op de onderstaande link staat wat info over invriezen van groente. sommige groentes kun je invriezen als ze gekookt zijn anderen weer niet omdat het dan moes wordt.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...
http://www.xs4all.nl/~johzandb/petra/groen...

Groente die al gekookt zijn, zijn na invriezen en weer opnieuw opwarmen niet echt lekker meer. Je kan , naast je portie's wat aanpassen zodat je minder vaak wat over hebt, je groente ook verwerken in gerechten de volgende dag. Zeker bij macaroni, spaghetti, nassi ed kan je veel soorten groente toevoegen die je over hebt van de vorige dag.

diepvries boontjes

Vrijwel alle verse groentes die vervolgens na ontdooien gekookt / gegaard worden, zijn geschikt om in te vriezen. Maar : wel als ze nog vers zijn. Door het invriezen gaan de cellen kapot, en is het daarna rauw niet lekker meer. Sla en komkommer zijn er dus niet zo geschikt voor. Zowel bladgroenten als hardde groenten kun je netjes in stukjes snijden, eventueel even blancheren (heel kort in kokend water zetten) en daarna invriezen. Als je dus niet drie dagen bloemkool wilt eten, kun je het grootste deel invriezen voor de volgende keren. Maar groente die al helemaal gekookt is, die kun je niet meer opnieuw invriezen. Vaak kun je het nog wel de volgende dag in een ander gerecht verwerken (sperzieboontjes door de sla, mais door de roerbakschotel etc.), of gewoon nog een keer opwarmen. Ook met spinazie oid kan dat prima. Het beste is echter om te proberen zo precies mogelijk afgepast te koken. En als je nu al weet dat jullie allebei never nooit geen 200 gram keurig klaargemaakte groente zullen eten, ondanks alle goede voornemens, kun je het maar beter ook gewoon niet klaarmaken. Anders is het elke dag feest voor de biobak. Je woont nog maar kort samen vermoed ik ? Dan zul je over een poosje vanzelf door hebben hoeveel je ongeveer moet klaarmaken van elke soort groente. (Want dat verschilt ook nog wel eens).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100