kun je druivenblad rauw eten, bijvoorbeeld door de sla? zitten er nog speciale (on)gezonde stofjes in?

Het blad ziet er zo gezond en vruchtbaar uit en omdat inverse groente en fruit vaak een scale aan gezonde stofjes zit, vroeg ik het me af.
Het is me al bekend dat je het kunt inmaken, thee van kan zetten etc, maar hoe zit het rauw? Misschien gemarineerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan op het Net niets vinden waarbij je de druivenbladeren rauw kan eten. Worden toch altijd ingemaakt (in zout) en/of gekookt voor consumptie. De Grieken eten ook al duizenden jaren druivenbladeren, maar nergens vermelding van het rauw oppeuzelen. Je zou toch denken dat in al die tijd tenminste ergens een vermelding was van het rauw consumeren van deze bladeren. Zou er maar voorzichtig mee zijn. Gekookt en dan gedroogd kan natuurlijk altijd!

nee druivenbladeren kan je niet zo eten.maar als je ze blanceer kan je ze vullen met gehakt en rijst in tomatensaus laten garen en rijst met rozijnen in de bouillon garen dan zijn ze warm of koud echt lekker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100