Wat is een goed recept voor vegetarische erwtensoep (snert)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingrediënten voor 4 personen 2 liter water, halve knolselderij geschild, 1 stengel prei in grote stukken, 1 stengel prei in fijne ringetjes gesneden, 1 winterwortel in stukken, 1 winterwortel in fijne reepjes gesneden, 2 aardappelen in stukjes, 1 grote ui, 1 pak hele erwten, 4 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, bosje peterselie en selderie, 1 pakje smaakversterker voor groentesoep of 2 groentebouillonblokken. Hulpmiddelen Grote pan Voorbereiding Groenten wassen en snijden. Bereidingswijze Water, erwten, stukken prei, knolselderij, ui, wortel en aardappelen samen met de kruiden opzetten en /- 6 uur zachtjes laten trekken. Alle groenten, op de aardappels en de erwten na, uit de soep halen. Soep opnieuw aan de kook brengen en de fijngesneden prei en wortel toevoegen. Zachtjes koken en de soep op smaak brengen met het soeppoeder of de bouillonblokken. Serveertips Echte erwtensoep zonder vlees. Helemaal af is de soep met reepjes pannekoek!

Men neme : een erwtensoeppakket van de AH bouillonblokjes Volg de gebruiksaanwijzing die in het erwtensoeppakket zit voor de kooktijden, terwijl de erwten in de bouillon koken, snijdt je de groenten in kleine blokjes, en de selderijblaadjes fijn (die hoeven niet mee te koken...) De groenten nog 10 á 15 minuten mee laten pruttelen : klaar.... Op je bord lekker verse peper erover.

1 eetl plantaardige olie 1 ui, gehakt 1 laurierblaadje 3 teentjes knoflook, fijngehakt 400g droge gele of groene spliterwten 75g parelgort 11/2 theel zout 1.75L water 3 wortels, gehakt 3 stengels bleekselderij, gehakt 3 aardappels, in blokjes handvol gehakte verse peterselie 1/2 theel gedroogde basilicum 1/2 theel gedroogde tijm 1/2 theel gemalen zwarte peper Bereidingswijze Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 3 uren 1. Doe de olie in een grote pan en sauteer hierin op matig heet vuur de ui, laurierblad en knoflook gedurende 5 minuten aan tot de ui glazig is. Voeg de erwten, gort, zout en water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, 2 uur door. 2. Voeg de wortels, selderij, aardappels, peterselie, basilicum, tijm en zwarte peper toe. 3. Kook zachtjes nog 1 uur langer door, tot de erwten en groenten gaar zijn.

Bronnen:
http://allrecipes.nl/recept/1381/veganisti...

Vegetarische erwtensoep. Ingrediënten: 2 à 3 liter water 3 vegetarische bouillonblokjes zout witte peper 1 selderieknol selderiegroen 1 winterwortel 2 preien 1 kleine ui 2 aardappels 1 pak spliterwten Bereiding: Schil de selderieknol, de winterwortel en de aardappels en snijd ze in blokjes, was de prei en snijd ze in ringen. Het selderiegroen kan gescheurd of geknipt worden. Alle ingrediënten bij elkaar doen in een pan en als het kookt, de deksel erop en circa 1 uur zachtjes laten koken. Af en toe doorroeren. Proef af en toe of het gaar is. Je kunt dan alles kleinstampen als je dat lekker vindt maar ik houd ervan om overal op te kunnen kauwen. Lekker erbij: roggebrood met (rook-)kaas Eet smakelijk. Toegevoegd na 53 seconden: http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=umuimDsHnHUVOJiBlBD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100