Weet iemand of een hond zonder schadelijke gevolgen oud kan worden op een vegetarisch dieet en hoe dit er dan uit zou moeten zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schijnt wel mogelijk te zijn om honden gezond vegetarisch te voeden. Er bestaat vegetarisch hondenvoer, waar bepaalde stoffen aan toegevoegd zijn die honden nodig hebben. Ik heb zelf geen hond dus heb me nooit verdiept in of dat inderdaad verantwoord is of niet. Ik geef je wat bronnen, dan kan je je er zelf in verdiepen. Dat een hond per se vlees nodig heeft, is wel iets dat je in twijfel zou kunnen trekken. Dat hondachtigen van nature vlees eten, is zo. Maar ik weet niet of het dan nodig is dat honden dat tegenwoordig ook doen, als zij ook alle benodigde stoffen uit verrijkt vegetarisch voer kunnen krijgen. Voor een hond zal het weinig verschil maken of die brokjes ed. nou van een dier afkomstig zijn of niet. Als je het hebt over dat de hond op een voor hem natuurlijke manier moet kunnen eten, moet je denk ik eerder denken aan de hond zélf laten jagen. Kant-en-klaar hondenvoer is sowieso al onnatuurlijk voor een hond, of die voedingsstoffen nou uit vlees of uit ander voedsel komen is denk ik een veel minder belangrijk detail. En verrijkt vegetarisch voedsel is speciaal afgestemd op de fysieke behoeften van de hond, dus dat kan je niet vergelijken met gewoon maar wat groente en graan geven. Is het mishandeling om een hond vegetarisch te voeden? Nee, niet als de hond daarmee alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Is het mishandeling om een hond standaard hondenvoer te geven dat uit vlees bestaat? Ja. Níet voor die hond, maar wel voor de dieren die in die bioindustrie zitten waar dat vlees vandaan komt. Zij worden opgesloten, vaak mishandeld, en uiteindelijk vermoord. Hierbij wordt geen enkele aandacht besteed aan de behoefte van dát dier, het wordt gezien als een voorwerp dat geen rechten heeft, alles draait om zo goedkoop mogelijk produceren. Waarom heeft die hond recht op het beste van het beste maar mogen andere dieren daarvoor compleet mishandeld en vermoord worden? Is het logisch om andere dieren te mishandelen ten gunste van een ander dier dat toevallig in jouw huis woont? Zeker als verrijkt vegetarisch voedsel mogelijk éven goed is? Een heel goede vraag dus, het is zeker de moeite waard om te kijken of er vegetarisch hondenvoer bestaat dat gezond is. Toegevoegd na 30 minuten: http://www.biteback.be/library/detail_art.php?artid=487 : "Er is geen wetenschappelijke reden waarom een voedingswijze bestaande uit plantaardige, minerale en synthetische ingrediënten de noden van een hond of kat niet kan invullen. Verscheidene .... lees verder bij reacties.

Bronnen:
http://www.biologischhondenvoer.nl/
http://www.veganisme.org/forum/viewtopic.p...
http://www.veganisme.org/forum/viewtopic.p...
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/top...
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/top...

In principe zijn we zo ver met dieten en ingredienten dat gevetarische dieten voor honden mogelijk zijn. De vraag is: Waarom zou je dat uberhaupt overwegen. Honden zijn van huis uit vleeseters.

Kan je dit niet beter met je dierenarts bespeeld een kennis van me heeft een hond en die is allergisch voor vlees maar t is echt een groot probleem om aan voedsel en hondekoekjes maar waarom wil je een vegetarische hond een beetje vreemd

Een hond is van nature een carnivore en zijn maag en gebit zijn in eerste instantie bedoeld om vlees snel en gemakkelijk te kunnen verwerken. Met plantaardige producten gaat dat veel moeilijker, die worden in een hondenmaag vaak maar ten dele verteerd. Een hond een vegetarisch dieet voorzetten is net zo onzinnig als wanneer je je kanariepiet een biefstukje zou serveren. De hond zal er beslist nadelige evolgen van ondervinden. Doe je dierbare dier een dierenplezier en geef hem vuile pens. Daar zitten nog resten van plantaardige voeding in, die door de koe al gedeeltelijk verteerd zijn, en daar kan je hond wat mee, gezond oud worden bijvoorbeeld.

Ik ben van mening, dat, als je een dier wilt gaan houden, je ervoor zorg moet dragen, dat je het dier zó huisvest en verzorgt, als het soort dier dit nodig heeft. Dus een ruim verwarmd terrarium voor reptielen, een grote binnen- en buitenren voor knaagdieren, en voor vogels alle mogelijkheden om te kunnen vliegen. En je voert ze, zoals Moeder Natuur dat heeft voorgezien : zoals ze zouden leven, als ze niet toevallig de 'pech' hebben in menselijke gevangenschap te moeten leven. En ik vind dus ook, dat je het meest naaste familielid van de wolf datgene moet geven, wat een wolf eet : prooien... En dat betekent dus: niet een dieet van groenten en granen! Het kán wel : je moet eens op de sites van de vegetariers kijken, want daar staan (in de 'clubbladen' tenminste....) advertenties in van vegetarisch honden- en kattenvoer.

Dat kan zeker schadelijke gevolgen hebben omdat een hond ingesteld is op vlees. Het is een carnivoor. Dat is iets wat je je moet realiseren als je een hond neemt. Je kunt natuurlijk wel variëren met groentes en dat soort dingen. Maar een hond structureel geen vlees geven is gewoon ongezond en zielig, een vorm mishandeling als je het mij vraagt.

Na alle negatieve opmerkingen kan ik melden dat ik vrolijke vegetarisch gevoede honden heb gezien. Hieronder een link naar VegaLife alwaar je diervriendelijke voeding kunt kopen. Mogelijk kun je aldaar ook je vraag stellen.

Bronnen:
http://www.vega-life.nl/webshop/index.php?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100