bestaat er kristalsuiker die niet geschikt is voor vegetariers?

Op de kiloverpakking kristalsuiker van euroshopper staat dat het geschikt is voor vegetariers. Dit suggereert dat er ook suiker is die ongeschikt is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Suiker kan wit gemaakt worden door het te bewerken met botten van dieren. Dit is niet vegetarisch (al zullen er genoeg vegetariërs zijn die zo'n klein detail niet de moeite waard vinden om aandacht aan te besteden). Ik weet niet precies waar en wanneer dat gedaan werd, het is moeilijk om daar informatie over te vinden. Ik heb de indruk dat het in Nederland tegenwoordig nooit meer gebeurt, of het vroeger in Nederland gedaan werd weet ik niet. Het schijnt in de Verenigde Staten nog wel te gebeuren. Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb even wat bronnen toegevoegd. In het Nederlands is er niet veel info over te vinden (mogelijk ook omdat het in Nederland niet gebeurt). Als je op sugar vegetarian of sugar vegan zoekt, vind je nog veel meer Engelstalige bronnen.

Bronnen:
http://www.ivu.org/news/2-97/sugar.html
http://www.vegan.org/FAQs/index.html
http://www.vegansoapbox.com/vegan-sugar/
http://www.vegfamily.com/articles/sugar.htm

Nee, die bestaat niet. Bovendien suggereert het dat er voedsel is dat niet geschikt is voor vegetariërs, het gaat niet specifiek om verschillende soorten kristalsuiker.

Jij interpreteert iets anders dan er werkelijk staat. Er staat,dat het geschikt is voor vegetariers, niets meer en niets minder.

Nee, suiker bevat geen dierlijk materiaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100