Wat is eigenlijk een hele ongezonde groente? En waarom? En wat is de gezondste groente? En fruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe zijn er geen ongezonde groenten. Maar daarom is nog niet alle groenten die je kunt kopen in de supermarkt erg gezond. Want op groente en fruit in Nederlandse supermarkten zit vaak nog steeds meer gif dan gezond is. Aubergines en komkommers blijken de meest vervuilde groente, van het fruit zijn dat meloen, druiven en peren. Er van uit gaande dat het om groenten en fruit zonder gif gaat, kun je wel zeggen dat alle groenten en fruit gezond zijn. En is niet een bepaalde soort het gezondste of het ongezondste. Gezond eten staat of valt namenlijk met de varieteit, de afwisseling. Dat staat ook op nr. 1 van de schijf van vijf van het Voedingscentrum. De 5 regels Van de Schijf van Vijf ◦Eet gevarieerd ◦Eet niet teveel en beweeg ◦Eet minder verzadigd vet ◦Eet veel groente, fruit en brood ◦Eet veilig Ik bedoel: rauwkost eten is gezond, maar alleen maar rauwkost eten, is af te raden. Sommige voedingsstoffen zijn beter beschikbaar voor opname in gekookte groenten doordat de celwandstructuur dan is opengebroken.

Geen enkele groente is ongezond. Iedere groente heeft zo zijn waardes. Het wordt pas ongezond voor je als je altijd dezelfde groente eet. Dan komt je voedingsstoffen tekort. Afwisseling is het best en dat geldt ook precies voor fruit.

Advocado is de slechste van alle, maar nog altijd beter dan geen groente.

De ongezondste groenten zijn giftige paddestoelen (als je paddestoelen al tot groenten kan rekenen). De gezondste bestaat volgens mij niet; het gezondste is afwisseling.

Er is zo'n site, helaas ben ik hem vereten maar op die site kan je per groente zien hoeveel bestrijdingsmiddelen er op/in zitten. Zo is bijv. De komkommer heeeel erg bespoten, dus eigenlijk ongezond. Als je biologische groenten en fruit koopt ben je er zeker van dat het niet/minder bespoten is dan de niet-biologische variant.

Er zijn geen ongezonde groenten. Als groente al ongezond zou zijn, dan komt dat doordat er in de landbouw zoveel met gif gespoten wordt. Tot de meest gezonde groenten behoren o.a. broccoli, spruitjes, boerenkool, spinazie, bleekselderij en wortelen. Tot de meest gezonde vruchten behoren o.a. appels, bananen, kiwi's, mango's, abrikozen, grapefruit, kersen, sinaasappelen en zwarte bessen. http://www.voeding.adviesplaats.nl/Gezond-fruit-top-10/Gezondste-fruit

Bronnen:
http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/to...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100