Weet er iemand vetarme vleesvervangers voor op brood

Eet normaal vaak runder-rookvlees op brood omdat dit een laag vetgehalte heeft maar als ik bij de AH kijk zie ik bij de vleesvervangers alleen maar dingen rond de 20 gram vet (per 100 gram)

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij rosbief en kipfilet. Heel mager. Prober ook eens appelstroop of (dun smeren)marmite. Zitten veel goeie dingen in!!

Is sandwichspread niet geschikt? Lekker hartig, maar ik heb geen idee hoe vet het is.

Misschien niet helemaal relevant, omdat je het over broodbeleg hebt. Ik eet nog weleens Valess op brood. Gewoon op een broodje (net zoals een hamburger) of gewoon tussen 2 sneetjes bruin brood. Ik heb het zelf niet zo op al die vleesvervangers, maar Valess vind ik erg lekker. Je hebt ze in veel smaken, en het vetgehalte varieert bij de diverse soorten van 3 - 6 gram vet per 100 gram. Dat is dus flink wat minder dan de 20 gram waarover je schrijft. Het is wel duur, maar bij AH zit het vaak in de bonus. Je kunt dan wat extra inslaan en gewoon invriezen. Dan kun je het 3 maanden bewaren. Eet smakelijk ;-)

Bronnen:
http://www.valess.nl/

Bij de reformartikelen bij de AH (Zonnatura) is een heerlijke champignon-paté of paté met tomaat, gemaakt van oa. gist - erg lekker, vooral als je er nog een plakje verse tomaat opdoet, en over de champignon doe ik soms gedroogde uitjes en bieslook, en soms alleen een beetje verse peterselie. Erg yummie.

Hoemoes, al dan niet met zongedroogde tomaatjes, is erg lekker op brood en is vetarm. Hou er verder rekening mee dat je én een minimale hoeveelheid vet nodig hebt voor je gezondheid én de essentiële vetzuren linolzuur en alfa-linoleenzuur in gelijke delen. Het hoeft niet veel te zijn maar je hebt ze wel nodig.

Lekker hartig, cashewnotenpasta met schijven paprika.

Wellicht is dit interessant voor je: http://us2.campaign-archive2.com/?u=9d7cd71fa5b26b3cc3d7818cc&id=771e25ab00 In die nieuwsbrief staan heeeeeel veel plantaardige gezonde suggesties voor op de boterham. Wil je echt iets vleesvervangends qua smaak dan kun je bijvoorbeeld plakjes rooktofu op brood doen. Meer info in het linkje

De merk Vivera heeft lekker vetarme vervangers voor op brood. Zij hebben vegetarische pate-vegetarische hamplakken-vegetarische champions worst plakken-vegetarische filet american. Alles heel erg lekker,is verkrijgbar bij Jumbo en Super de Boer,deze twee winkels hebben de meeste keuze van Vivera, Als je het niet kunt vinden gewoon een winkelmedewerker vragen naar de merk vivera voor op brood.

Bronnen:
vivera

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100