Wie kent er een heel lekker vegetarish gerecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik ook ! Toegevoegd na 1 minuut: http://www.smulweb.nl/1312255/koken/recept/Pikante-chinese-kool-met-cashewnoten Toegevoegd na 3 minuten: en deze quiche http://www.google.nl/search?q=vegetarische+quiche&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SNYK_nl&redir_esc=&ei=YEpQTa7HOZGbOrvvrdIP

heerlijk! nasi zonder vlees, echt lekker. Toegevoegd na 3 minuten: ipv nasi gebruik je quorn bijvoorbeeld Toegevoegd na 16 minuten: bijvoorbeeld: 300 gram (zilvervlies) basmati-rijst 1 kleine prei 50 gr. tauge 2 uien 5 teentjes knoflook, fijngehakt 1 tl. verse gehakte bladselderij 1 tl. sambal oelek 1 el. sojasaus, ongesuikerde 1 tl. korianderzaad, gemalen 1 tl. gemberpoeder 1 tl. serehpoeder 1 tl. laos, gemalen pakje quorn erdoor bakken eventueel een ei erbij bakken… mmm

Macaroni met spinazie en vegetarisch gehakt!!

Mijn persoonlijke favoriet is het Tortellini recept wat ik met een link heb toegevoegd.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=407862...

De mais-driehoekjes van AH. En anders groente-ovenschotel met verschillende groenten, aardappelpuree en vega kaas

Gado Gado, heerlijk Indonesisch groentengerecht

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gadogado

Witlof kaas Erg lekker (niet goed voor de lijn) Ingredienten: 30 gr boter-20 gr bloem- 3 dl melk, zout, peper, noodmuskaat, 12 witlof, 12r5 gr gerapspte gruyére, 1 el craime fraiche. boter in pan, bloem erbij (20 gr), 2-4 min verwarmen, geleidelijk melk erdoor, eidoor, saus aan de kook.kruiden zout-peper-noodmuskaat erbij. Witlof koken 10-12 min. Ovenschaal invetten, witlof erin, 2/3 vd kaas en creme fraiche door saus en over de witlof. Rest kaas erover en gratineren 15-20 min in oven van 200 graden.

De makers van Post Punk Kitchen hebben onwijs veel fantastische recepten, echt héérlijke vegetarische gerechten. Op hun website staan een heel aantal recepten om uit te proberen.

Bronnen:
http://www.theppk.com/

Lasagne met ipv gewone gehakt vegetarische. Heellekker :)

Pompoencurry met bloemkool en sperziebonen en vers geroosterde komijn en korianderzaadjes knoflook, chilipeper en cocosmelk. Alles met een kop groentenbouillon lekker 2 uur laten stoven en serveren met rijst. Lekker smeuig :-) Heerlijk met een eenvoudige knapperige salade van rauwe tauge en pompoenzaadjes.

Wraps! mexicaanse tortilla wraps naturel even opwarmen in de pan, kan daarna met mayonaise, of salsa saus, lekker met gesneden zwarte olijfjes, feta, komkommer, paprika, ijsbergsla, en niet te vergeten, quorn.(= vleesvervanger) of met een soort yoghurt bieslookdressing ( pot calve mayo, en yoghurt, samen mengen tot het niet zuur meer is, gewoon romig mengsel, en dan veel kleine stukjes bieslook erdoorheen roeren. ( dit ipv mayo of salsa saus)

Ik ken er honderden want vegetarisch koken is een grote passie van mij.Maar om er hier nou honderd neer te gaan zetten,dus ik hou het bij een paar. Notengehakt: Ingrediënten: * 150 g hazelnoten, * 150 g amandelen, * 150 g walnoten, * 50 g macadamianoten, * 6 takjes verse koriander, * 5 eieren, * 2 dl karnemelk, * 250 g belegen (eventueel vegetarische) boerenkaas,geraspt, * versgemalen zwarte peper, * zout. Ook nodig:keukenmachine,cakeblik,oven. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet het cakeblik lichtjes in. Maal de noten,koriander,eieren,karnemelk en kaas in de keukenmachine tot een egale massa,breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.Als je ervan houd kun je ook nog een knoflookteentje en een rood pepertje mee malen. Schep het mengsel in het ingevette cakeblik en bak het "gehakt" in het midden van de voorverwarmde gaar en mooi bruin 1n 45 minuten. Stort het notengehakt en snij het in plakken. Lekker bij gebakken aardappeltjes en een frisse salade,koud ook lekker op brood,dan wel in dunne plakjes gesneden. Tempeh met paksoi: Ingrediënten: * 250 g tempeh in kleine blokjes, * 1 flinke struik paksoi en repen, * 125 g tauge,afgespoeld met heet water en daarna onder koud stromend water,uitgelekt, * 50 g peultjes of sugar snaps,3 minuutjes beetgaar gekookt, * 1 klein blikje tomatenpuree, * 1 theel sambal manis, * 2 eetl ketjap manis, * versgemalen zwarte peper, * scheutje gembersiroop, * 4 eetl (olijf-) olie, Verhit de olie in een wok en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de tempeh goudbruin.Voeg de tomatenpuree en een scheut water toe en roer tot de tomatenpuree is opgelost.Voeg nu de tauge,paksoi en de peultjes toe en bak deze,al omscheppend,4 minuutjes mee. Breng op smaak met de ketjap,sambal,gembersiroop,versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.Lekker met basmatirijst, zoetzure komkommersalade en gebakken banaan. Snelle Quorn Bolognese: Ingrediënten: * 350 g quorn fijngehakt, * 2 eetl olijfolie, * 7 dl tomatensaus uit een fles, * 2 eetl fijngehakte Italiaanse kruiden,ik neem altijd oregano en basilicum, * mespunt chilipoeder, * 2 theel suiker, * 1 groentebouillontablet. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de quorn bruin.Voeg de tomatensaus,Italiaanse kruiden,chilipoeder en suiker toe en verkruimel de bouillontablet erboven,roer goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur 3 minuutjes pruttelen. Lekker met spaghetti of tagliatelle,versgeraspte Parmezaanse kaas en kropsla met tomaatjes en bosuitjes.

Alle soorten curry! En dan dus tofu/temphe/blokjes roomkaas inplaats van vlees :) heeeeerlijk!

Spruitjes, paprika, cashewnoten, stukjes des (of andere vleesvervanger) met zoetzure saus en rijst. Erg lekker!

Alles uit "de Dikke vegetariër"

Ik maak zelf vaak dit recept. Heerlijk gemarineerde tempeh en lekker romige aardappelpuree: http://www.happyherbi.com/hoofdgerechten.html Je kunt ook kijken op www.plantaardigmaandag.nl

Simpel en lekker, zou nog wel wat meer groenten toevoegen. Cashew noten zijn ook erg lekker erbij of in.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=692390...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100