Waarom zijn mixdrankjes in de horeca zo duur?

Ik bestelde gisteren in een Rotterdams cafe twee Bacardi met Cola, er gaan drie druppels Bacardi in een glas een berg ijs en een half flesje cola. Dat is dan 18 euro riep de bediening doodleuk.

Waar zijn die idioot hoge prijzen voor nodig? Is het een extra hoge belasting op sterke drank of gewoon ordinair winstbejag? Ik kocht een liter Bacardi bij de slijter eerder deze week voor 16,99. Dus aan de prijs daarvan kan het ook niet liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een Cafe koop je gezelligheid. De kosten voor die gezelligheid wordt in rekening gebracht via de drankjes die je besteld. Wat een liter Bacardi in de winkel kost is niet relevant. Wat wel relevant is is dat er een kostprijsberekening heeft plaats gevonden waarbij alle facetten een rol spelen. De huur of hypotheek van het pand. De kosten van de inrichting rekening houdend met de afschrijving, personeelskosten, goederen (dus drank etc.) en alle andere kosten. Dan volgt er nog een percentage winst en voila, de prijs van het drankje is bekend. Nu moet het drankje nog aan de man gebracht worden. Vind je het te duur dan zoek je een andere tent. Vind je het te duur maar wel erg gezellig, dan neem je de prijs van het drankje voor lief en je blijft. Misschien bestel je dan nog wel een drankje en dat is nou net de bedoeling. Proost!

Omdat mensen het gewoon blijven bestellen kunnen ze vragen wat ze willen.

de mix drankjes worden als dubbele consumptie berekend dan de accijns op de drank en t gebruik in t cafè waar t personeel ook nog betaald moet worden ja dan tikt t aan

gewoon stiekem een flacon rum mee ;) colatje bestellen en hup mixen maar

ordinair winstbejag lijkt me overdreven. De cafehouder heeft meer kosten dan alleen de inkoop van die 2 dranken.Als je het nagaat dan vraag je je af, of er genoeg te verdienen valt. Maar voor zo'n mix bestel je in feite 2 drankjes, die nog bewerkt moeten worden, en ja dat is duurder

6 tot 8 Euro wordt (Gent) hier doorgaans betaald op terras. 1/5 moet Bacardi zijn....en veel ijs. Toegevoegd na 3 minuten: En binnen betaal ik hem 4.5 tot 5 Euro Toegevoegd na 13 minuten: en thuis : 70 cl = 17euro : dus 14 bacardi-cola's a 5cl Moet kunnen onder 1.5€

In de horeca geldt "ze eten je arm maar drinken je rijk" Dij prijs van drankjes gaat soms wel 10X over de kop. Dat is voor een groot deel te danken aan de overheid met zijn dure vergunningen, krankzinnige regelgeving en accijnzen. Die paar druppen Bacardi kunnen ook heel goed uit een heupflesje komen..... Als je echter zo redeneert, is het net als met het "voordrinken" de vraag wat je in een horecagelegenheid zoekt. Lage prijzen??? blijf dan thuis. Gezelligheid?, ga bij elkaar op bezoek. Sfeer? Goede tent opzoeken met normale prijzen en dan gewoon genieten en niet zeuren. Je koopt gezelligheid, dat verziek je met gezeur. Doe dat dus vooral lekker thuis. Anderen die 20 Euro (of ander flink bedrag) betalen voor gezelligheid zitten niet op centenknijoers te wachten die overgangsklachten zitten te uiten (wat voor overgang dan ook, dat kan ook "between jobs " ofwel een ontslagdepressie zijn)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100