Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet dit chineze gerecht?

Het is vlees, lichtroze van binnen en donkerbruin knapperig van buiten. Ik weet niet of het kip of rund of varken is. (ex-vegetarier) Vaak wordt het geserveerd in reepjes.

1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het kunnen verschillende dingen zijn.

Het kan Babi Pangang (gefrituurde varkensvlees) zijn zoals meesten hier beweren, maar dat is vaak wit van binnen.

Ook kan het Ahirue (eendenborstfilet) zijn, wat vaak wel in reepjes wordt gesneden.

Het kan ook Botaniku Furai (gefrituurde varkenshaas) zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Waarschijnlijk is het babi pangang en dat is varkensvlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Babi pangang inderdaad, erg lekker vind ik zelf!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Babi Pangang. Reepjes vlees van varkensvlees, meestal geserveerd met de speciale babi pangangsaus of sate saus.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
13 jaar geleden
Het is varkensvlees en heet Char-Siu.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Char-Siu of Tsa-Siu is toch rood?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ja
Het kan ook pekingeend zijn.

Maar in reepjes zal het wel babi pangang zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Volgens mij is het Babi-Pangang, varkensvlees buikspek met zwoerd wat het zo lekker knapperig maakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding