Hoeveel gram friet zit er in een bakje van de snackbar?

Ik let op de lijn en zeker met corona probeer ik maat te houden. Ik merk namelijk dat de coronakilo's er anders wel héél snel aanvliegen. Laatst had ik nog zo'n bakje bij de snackbar gehaald, want ja: een mens mag zichzelf toch ook weleens verwennen? Maar hoeveel gram friet zit er eigenlijk in zo'n wit bakje van de snackbar? Mayonaise heb ik thuis, dus ik heb niet zo'n bakje met een apart sausvakje besteld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kleur van het bakje zegt niks over de inhoud. Fritesbakjes worden onderverdeeld in de maten: A7, A9, A13, A14. Deze maten komen in meerdere kleuren en materialen voor. A7 wordt in de meeste zaken gebruikt als de ‘kleine friet’. Maar er zijn ook zaken die A9 daar voor gebruiken. De A7 heeft als gemiddeld portiegewicht 120-140 gram. De A9 heeft een gemiddelde van 140-160 gram. Wil je het zeker weten, neem dan een leeg bakje mee om te meten. A7 is 12,2 X 9,5 X 3,3 cm, A9 is 14,5 x 9,5 x 3,6 cm. Maar vergeet vooral niet te genieten van je frietje! Iedereen verdient soms een vettig hapje.... De link is een voorbeeld. De maten zijn uniform!

Bronnen:
https://horescasmulders.nl/nl/inspiratie/w...

Een gemiddelde portie friet bevat 200 gram patat. Dit is echter een gemiddelde portie, dus als je echt een precieze hoeveelheid zou willen weten, kan je dat het beste aan de maker vragen.

Bronnen:
https://www.powerslim.nl/nieuws/hoe-slecht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100