welk restaurant is luxe?

wij wouden weten welk restaurant luxe is

Weet jij het antwoord?

/2500

Ous Sluis en De Librije. En nog veel meer.

Bronnen:
http://www.dinnersite.nl/toprestaurants/michelin

Een restaurant vinden de meeste mensen luxe als het een Michelinster heeft, één Michelinster is dus al een luxe restaurant. Natuurlijk kan het altijd beter, zoals Oud Sluis en de Librije in Zwolle met 3 Michelinsterren, het hoogst haalbare. Zie bron van persoon boven mij.

"Aragawa" restaurant gesitueerd in Tokyo, Japan...

De echte Michelingids-kenners weten dat sterren (1 t/m 3)staan voor de kwaliteit van het eten (en de bediening) en dat het aantal vorkjes staan voor de mate van luxe van het restaurant. Als de vorkjes (1 t/m 5) rood zijn gekleurd dan is er ook nog een sprake van een mooie ambiance. Zo zijn er restaurants met veel luxe die minder sterren hebben dan restaurants met minder luxe. Heb je wat minder geld te besteden maar wil je toch goed eten, ga dan voor restaurants met een Bib-Gourmand.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Michelinster
www.viamichelin.com

Voor een bijstandsmoeder is de McDonald luxe. Wat ik wil zeggen is dat deze vraag niet is te beantwoorden, zolang je niet weet wat er met het niet concrete begrip 'luxe' bedoeld wordt.

In het Jekerdal, op de grens met België, ligt Château Neercanne. Het luxe restaurant in het prachtige terrassenkasteel is sfeervol ingericht en biedt een bijzonder uitzicht over het Jekerdal en de baroktuinen. De chef belooft gasten een gedenkwaardige gastronomische ervaring. Dat belooft wat! Een aperitief krijgt een speciaal tintje door deze te gebruiken in de met kaarsen verlichte wijnkelder.

Bronnen:
http://www.dagjeweg.nl/tip/7450/Ch%E2teau-...

Brasserie 'Flo', Stationsstraat, Mestreech. Dependance van 'Flo' Paris.

Hangt er van af waar je staat op de sociale ladder. Luxe = weelde, overvloed (iets wat boven je dagelijkse behoefte uitsteekt) Dat hangt dus heel sterk van je persoonlijke omstandigheden af. De koningin vindt Mcdonalds niks (denk ik), voor een bijstandmoeder is het luxe. Bij een restaurant betekent dat, dat het voor jouw een luxe uitstraling nodig heeft. Als je thuis de tafel nooit dekt, maar zit te schransen voor de tv, zal een restaurant met wit linnen gedekte tafels jou wel aanspreken. In een 3 sterren restaurant voel je je dan zeker niet op je plaats. Dus vraag het niet aan ons en ga op onderzoek uit. Eet smakelijk.

Wat ik je kan aanraden is De Koperen Hoogte in Zwolle . Her restaurant is hoog en draait , het eten is erg verfijnt. Wij hebben genoten en ook daar overnacht ( groot bubbelbad !!!)

Bronnen:
Ervaring

voor mij is linke loetje wel een luxe

ming'sWok Palace @emmerschans

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100