Wat is een toegankelijk stukje vis voor een niet-vis liefhebber?

Binnenkort ga ik met vrienden naar een visrestaurant maar ben absoluut geen visliefhebber. Kibbeling, lekkerbek gaat nog wel maar de rode soorten (zalm, tonijn) zijn niet mijn ding. Iemand suggesties om toch avontuurlijk een 'makkelijk' visje te nemen? Sliptong een idee?

Toegevoegd na 51 seconden:
overigens ben ik wel behendig met mes en vork maar het moet geen zoektocht worden naar graten

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zoekt eigenlijk een vis waar niet zo'n vissige smaak aan zit. Dat is bij de meeste witte vissoorten wel het geval. Ook sliptong is vrij neutraal van smaak, maar die zul je zelf moeten fileren. Vissoorten waar echt weinig smaak aan zit zijn Pangasius en Tilapia. Maar dat zijn gekweekte geimporteerde vissoorten. Bij een visrestaurant zou ik kiezen voor een vis uit onze eigen Noordzee. Bijvoorbeeld een scholfilet, kabeljauw, zeebaars.

Een sliptongetje is zo delicaat van smaak en heeft het voordeel dat het maar een klein visje is met weinig vlees dat bovendien ook nog eens heel dun is per filetje. Mocht je het toch niet lekker vinden, dan hoef je er dus niet lang tegen aan te hikken, want het is zo op. Ik weet echter wel haast zeker dat je sliptong best lekker vindt! ;-) Sliptong is ook op het bord makkelijk te eten. Er zit alleen langs de vis een rij graatjes. die je er met je vork makkelijk afduwt als hele rand. in het midden van de vis snijd je met je mes lichtjes tot op de graat het visje door om de 2 filetjes te scheiden en die til je er zo af. Aan de achterkant doe je het zelfde als je het visje omdraait. Kind kan de was doen en zelfs mijn zoon kon het zelf als kleuter al, toen ik het hem voordeed. Hij houdt zelf ook niet zo van vis, maar een sliptongetje vindt ook hij erg lekker.

Kabeljauw heeft niet zo'n uitgesproken smaak.Lekkerbek en kibbeling zijn er ook vaak van gemaakt.Tonijn is trouwens niet erg'vissig' Toegevoegd na 2 minuten: En dan de kabeljauw als filet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100