Is een subway broodje ongezond?

Het lijkt alsof die subway broodjes zo lekker gezond zijn: kip, veel groentes wn. Een sausje met weinig calorieën (deze laatste kun je kiezen). Maar is dit ook zo? Zijn deze broodjes gezond of ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jongvolwassenen eten bij de broodjeszaak Subway net zo slecht als bij hamburgerzaak McDonald's. Een onderzoek dat deze week in het Journal of Adolescent Health verschijnt laat zien dat het aantal gegeten calorieën bij de twee zaken nauwelijks verschilt. De resultaten zijn opvallend, omdat Subway in het algemeen als een gezondere keuze wordt gezien. Een broodje met veel groente en een paar plakjes ham lijkt immers veel gezonder dan een hamburger met saus. Dit onderzoek laat zien dat het voor de gezondheid niet uitmaakt waar je heengaat.

Op zich zijn de ingrediënten gezond. Maar vaak zit er veel vlees op, veel saus en het is ook veel brood. Dus qua calorieën zal het best aantikken, maar gezond is het wel. Het is in ieder geval beter dan een zak chips :).

Als je zo'n broodje af en toe eens eet als lunch, dan kan je niet stellen dat het ongezond is. Je kunt het niet beschouwen als "uit eten"- wat ik zie als maaltijd die het diner vervangt. Kies voor bruin brood en laat het sausje achterwege, dan heb je best een gezonde hap voor tussen de middag.

Je kan het zo ongezond maken als je zelf wil. pak je een broodje met sla en andere groente dan is het gezond... pak je eentje met vlees en saus dan is het wat minder gezond

Ik denk niet ongezond, Alles bij Subway word vers gemaakt van broodjes tot aan de koekjes, als we eens naar de Macdonalds gaan kijken is daar het meeste ingevroren bewerkt voedsel, ik denk dat Subway wel de juiste oplossing is om aan je calorieën te denken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100