Is het waar dat Chinezen boeren na/bij een maaltijd die ze heel lekker vonden?

Toegevoegd na 57 seconden:
Wie wel eens een boer laat tijdens of na een maaltijd roept vaak dat dit een teken is dat het heel lekker heeft gesmaakt en dat Chinezen dit altijd doen. Heb ik altijd een nogal flauw excuus gevonden voor een smerige gewoonte, maar ik vraag me toch stiekem af of het misschien waar is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het GEEN geluid maken van ons en het WEL geluid maken van hen is cultureel gebonden en aangeleerd... Het is inderdaad zo... Ga maar eens naar een goed chinees en een chinees restaurant is pas goed als de chinezen er zelf komen eten... En ga daar maar eens heen, dan weet je niet wat je hoort, ze eten zeer luidruchtig en met geluiden, boeren en zo... Dus daar mag het... Maar het is allemaal aangeleerd en cultureel gebonden...

dat is cultuur. In China is dat een compliment dat het je gesmaakt heeft.

Dat is echt waar! Als bewijs nog een quote: "ze slurpen allerlei gerechten op en laten stevige boeren om aan te geven dat het eten goed gesmaakt heeft."

Bronnen:
http://www.atp.nl/os2008/eten.php

Ja, boeren, smakken, slurpen... Het is in China een heel beleefd gebaar.

Ja, in China gooien ze zelfs het eten op de grond in een restaurant. Chinezen zijn gek op eten. En enthousiast eten is een teken dat het erg lekker is. Dat jij het zo smerig vind, is omdat dit je is aangeleerd. Het is niet meer als een stempel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100