Waarom zijn frieten in het engels French fries en niet Belgium fries.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heeft slechts te maken met de wijzen van snijden van de patat.

Omdat Frankrijk een culinair land is en België niet. Er worden vaker franse termen gebruikt voor gerechten. Bovendien zijn het de Fransen die de frietjes zo dun maken. Belgen hebben veel dikkere friet. (veel lekkerder trouwens)

belgium fries is te lachwekkend.

Dat heeft te maken met de bereidingswijze van de friet. Het werkwoord 'to french' betekent het a la julienne bereiden van voedsel.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/French_fries

'French fries' kenne wij als 'Franse frietjes', deze zijn heel anders gesneden dan 'Vlaamse frieten'.

Frietjes worden niet als culinair hoogstandje gezien en van dingen die laag gewaardeerd worden geeft men graag anderen (concurrenten) de schuld denk aan condoom: Eng - French coat, Frans - enveloppe Anglaise.

in het Engels zijn frieten 'chips'... in het Amerikaans zijn frieten 'french fries'... dus je vraag klopt niet... voor de verklaringen omtrent French en Belgian (niet Belgium): het zijn pommes de terre frites, of zoals Thomas Jefferson zei op een diner in The White House in 1802 "potatoes served in the French manner"...

Bronnen:
plaatje:...

to french betekend inderdaad in repen snijden en heeft niets met Frans te maken. Maar de Fransen claimen alle lekkere dingen als zijnde van Franse origine, zo is een croissant van oorsprong Turks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100