Zijn restaurants verplicht kraanwater te serveren als je daarom vraagt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ik weet alleen niet of deze helemaal gratis hoeft te zijn of of ze bijv wat kleingeld kunnen vragen. Toegevoegd na 2 minuten: Vroeger in sommige McDonald's (ik ben er iange tijd niet meer geweest) filialen moest je ,10 cent betalen voor kraanwater en dan was het vooral om de prijs ban de plastic beker te dekken.

Elk restaurant is vrij je wel of niet te leveren. Sommige hotels vragen er geld voor maar steeds meer komt daad commentaar op. Dus serveert men het gratis.

De vraag is voorgelegd aan de Voedsel en Waren Autoriteit. Het antwoord: Restaurants en andere horecagelegenheden zijn, wettelijk gezien, niet verplicht, indien kraanwater wordt besteld, om kraanwater te leveren. Geen wettelijke basis Er is geen wettelijke basis dat een restaurantbezoeker dat bij een horeca-exploitant zou kunnen afdwingen. Het hangt volledig af van de bereidwilligheid van de betreffende ondernemer. Indien de horeca-exploitant, wellicht uit commerciële overwegingen, weigert “kraan- of leidingwater” te leveren, dan is dat zijn beslissing. Dat zo’n beslissing, om geen kraanwater op bestelling te leveren, niet klantvriendelijk is, daarover is deze Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) niet bevoegd te oordelen.

Bronnen:
http://www.krnwtr-drinkkraanwater.nl/2010/...

Nee, dat zijn ze zeker niet verplicht. Het is natuurlijk wel zo klantvriendelijk om het te doen. Maar volgens mijn eigen normen en waarden moet die klantvriendelijkheid zo ver gaan, dat het oke is ok kraanwater te serveren als iemand medicatie moet innemen of wanneer iemand naast een andere betaalde drank kraanwater besteld. Als je hier nl geen grenzen aan stelt, snij je jezelf als ondernemer in de vingers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100