Waar kan ik in Nederland een Chinees restaurant vinden waar de 'kaart' echt Chinees is?

Veel restaurants stemmen de kaart af op de behoefte van de Nederlanders. Ik wil echter eens gaan Chinezen met echte Chinese specialiteiten zoals men in China eet. Dus veel groenten en vis op een grote plaat. Zijn er dergelijke restaurants te vinden in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan moet je gaan eten in dat drijvende restaurant bij het Centraal station in Amsterdam. Heb daar met echte Chinezen gegeten. Eén tip: Bestel niet wat echte Chinezen lekker vinden. Ik heb veel meegemaakt, maar dit sloeg alles. Toegevoegd na 1 minuut: Sea Palace heet het dus.

Dat zijn er een hoop hoor. HIer eten vaak vooral chinezen. Kijk bijvoorbeeld in ChinaTown op de zeedijk in Amsterdam. O.a. Nam Kee en New King kunnen heel authentiek koken. Ook in Den Haag zit een Chineese wijk. Dat betekent overigens ook dat je ingewanden kunt krijgen. Ik bestel meestal wat van een foto. Dan weet ik in ieder geval hoe het eruit ziet. Maar bedenk wel dat onze "Chinezen" ook gewoon Nederlanders zijn en zich bewust of onbewust ook aanpassen en gewoontes mengen. Dat zie je ook aan Chinezen die naar Suriname of Indonesië zijn gemigreerd. De culturen worden op den duur gemixed. Dat gaat gewoon zo. Als je echt Chinees wilt eten moet je naar China en dan niet in een toeristenhotel, maar bij een familie op het platteland. En dan zal je merken dat China zo groot is, dat in elke streek wel weer andere smaken en gerechten : Chinees"zijn.

Chinatown Amsterdam

Dan kun je het beste naar een grote plaats gaan oa a'dam,rotterdam,utrecht,arnhem enz

Paradijs aan het Vredenburg in Utrecht zit altijd vol met Chinezen, en zelf vind ik het eten er heerlijk. Heel anders dan bij de gemiddelde Chin. Ind. Als vegetariër heb ik geen ervaring met hun vis of vlees, maar hun mock chicken en mock duck zijn uitstekend. In het algemeen vis je de Chinees-Chinese restaurants er inderdaad niet uit als je googlet op 'chinees restaurant'. Het wordt waarschijnlijk al beter als je specifiek zoekt op één van de Chinese keukens, bijvoorbeeld 'kantonees restaurant'. Bedenk trouwens ook wel dat China een héél groot land is, en dat 'echte Chinese specialiteiten zoals men in China eet' een heel breed begrip is. In sommige streken zal dat veel groenten en vis op een plaat zijn, in andere is vlees juist de hoofdmoot.

Ik ga altijd naar Win Kee in Amsterdam. Daar heeft Jacky Chan zelfs gegeten. De foto's hanger er nog. Maar eerstens is het niet wat je denkdat Chinees is en tweedens bestaat er geen Chinese keuken. China is zo groot dat er meerdere chinese keukens zijn. Ik heb veel 'chinees gegeten' in Taiwan, Hong Kong en Singapore, maar het was overal weer anders, omdat in het enene land een ander soort chinees woont dan in het andere land. Datzelfde geldt ook voor de Indiase keuken of de Indonesische keuken. Echt Indonesisch bestaat ook niet: Padan, Oost Javanse, West Javaanse, Balinese keuken om er maar een paar te noemen. Lekker is wel, om in de winder bij het Seapalce (In A'dam voor ghet centraal station) Peking eend te eten. Dan krijg je drie of vier gerechten van eend, een kompleet menu. Ik zeg daar altijd: doe maar iets voor EUR 50 p.p. aan de eigenaresse en dat is nog nooit tegengevallen. Je moet wel vragen of de eigenaresse zelf even aan jouw tafel komt

Chinatown Den Haag kan er ook wat van. Gewoon de Wagenstraat inrijden en uitzoeken. De kaart is in het Chinees en als je dat niet kan lezen dan kijk je naar de plaatjes. Ook leuk het personeel is soms ook niet te verstaan en spleken ect zondel de lettel l. Ze zijn wel verschrikkelijk vriendelijk en geven je echt het gevoel dat je meer dan welkom bent. Veel eetplezier toegewenst.

De Nieuwe pauw. http://www.denieuwepauw.nl/

In Eindhoven: Traditioneel Chinees Restaurant Nieuw Nan King Markt 19a , Eindhoven Het overgrote deel van de gasten is Chinees waren. Daar alleen al kan je afleiden dat ze de originele Kantonese keuken hebben. Het is een heel goedkoop restaurant op een toplocatie.

in Bergen op zoom

Heel erg super goed de chinese muur in het brabantse Best.

Bij Hu's Garden te Enschede

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100