Wat voor gerechten worden geserveerd in een Pub?

Toegevoegd na 4 minuten:
In Engeland

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar krijg je vaak een basket (mandje) geserveerd, met fish & chips (vis en patat) of shrimps (garnalen) & chips, wat saus, en een klein schaaltje rauwkost.

Dat hang natuurlijk van de pub af, hier heb je ook niet in elk café hetzelfde eten. Het eten meestal simpel * Steak and ale pie * Shepherd's pie * Bangers and mash, * Fish & Chips * chicken in a basket

in een pub wordt meer gedronken dan gegeten. Fish & chips is niet de plek om het daar te eten ( als ze het al hebben) vaak moet je daarvoor naar een fishie ( vis tent) daar krijg je traditionele fish & chips. deze wordt geserveerd in een krant.. In pubs staat het menu vaak ook op een soort schoolbord. En bestaat dan uit een soepje een hartig taartje of bonen. Alles wordt wel weer geserveerd met frites. De brit is meer voor ontbijt (en die is behoorlijk rijk met bacon eggs worstjes en roast beefDe lunch bestaat toch meestal uit pints( bier) zelfs tussen het werk door... Je hebt wel wat snacks maar echt eten in een pub is niet gebruikelijk.

Het hangt een beetje van de lokatie van de pub af : in steden is het heel anders dan op het platteland, waar je soms pubs hebt die heel afgelegen ergens langs een autoweg staan, en waar je vaak heerlijk kunt lunchen. Ik ken dit van mijn zwerftochten door Schotland, het Lakedistrict en Wales. Bijv. heerlijke sandwiches , belegd met vleeswaren, tonijn, kip, of kaas, sla, tomaten, komkommer met chutney, of een Ploughman's lunch : sla, tomaten, komkommer, bleekselderij, een enorme homp kaas en vers brood in dikke sneden. En ook hier weer chutney bij. Ook hebben ze vaak een dagsoep. In stadse pubs zie je inderdaad de basketgerechten, maar de meesten gaan daar alleen heen om wat te drinken : dus er zijn pinda's en crisps ( wat wij dus chips noemen), vaak in de smaak salt & vinegar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100