Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Grote sardines bevatten veel graten. Hoe kan ik dit euvel bij het consumeren omzeilen ?

Casino Utrecht durfde dit gerecht als dagschotel aan te bieden.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
6.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij het bestellen vragen of de via gefileerd is. Zo ja is dat je oplossing, zo nee dan kun je vragen of jet mogelijk is dat ze dat voor jou doen. Zo niet dan helaas niet bestellen, en misschien een keer bij m bekende is een visboer uitleg vragen over fileren.

Toegevoegd na 1 minuut:
Het is namelijk niet zo moeilijk hoor...als je het goed aanpakt is dat zo gedaan!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Aargh klein toetsenbord op telefoon:
Via is via, jet is het en een bekende OF een visboer
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Aargh via is vis......aurocorrect helpt ook niet mee ;)!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
aurocorrect? :-)
Hoe dan ook een goed antwoord.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
haha, zie het nu pas, misschien kan ik beter niet meer vanaf mn telefoon reageren....is blijkbaar niet mn sterkste kant!! Dankje voor t compliment :)!

Andere antwoorden (4)

Dat kan je alleen omzeilen door de schotel terug te geven met de mededeling dat dat zo niet te eten is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In Spanje krijg je ze altijd met graad. Kop eraf, even in de lengte doorsnijden en de graat in een keer verwijderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Precies, met graat bereiden geeft soms ook extra smaak, dan is het aan de eter om zelf even de moeite te doen die graat weg te halen - en anders te vragen of de ober dit wil doen.
Dit moet je niet accepteren. Vraag bij de bestelling aan de ober om de centrale graat van de sardientjes weg te halen. Willen ze dit niet doen ga dan ergens anders eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hoezo niet accepteren? Het is net als wat Hippo zegt, de smaak van het gerecht wordt er vaak beter van als je de vis in zijn geheel klaarmaakt en serveert. Het is natuurlijk ht doel van de kok om een gerecht zo smakelijk mogelijk te maken...Je kunt wel vriendelijke vragen om die graat te verwijderen omdat je dat zelf (nog) niet kunt. Een paar keer de kunst afkijken en een paar zelf doen, dan gaat het steeds beter, het is echt niet veel moeite!
Sommige gerechten bevatten nu eenmaal niet eetbare delen, zoals graatjes in een vis, botjes in je t-bone steak, de pit van een pruim, of stokjes in de saté.

Net zoals je ooit geleerd hebt hoe je dat stokje uit de saté moet halen en dat dat niet lekker is om op te eten, is het ook gewoon een kwestie van leren hoe een een visje moet fileren.

Het is gewoon een kwestie van "afkijken" bij iemand die dat trucje wel beheerst, of vragen of die dat uit wil leggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding