Wat staat te boek als beste vegetarische restaurant in nederland

Weet jij het antwoord?

/2500

Restaurant De Librije te Zwolle, in het bezit van drie Michelinsterren, is 23 november 2010 door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland.

Ik kan je er twee aanbevelen, ook al weet ik niet of ze de beste zijn, wat ik wel weet is dat ze een goede en constante kwaliteit hebben. 1. De Waaghals in Amsterdam, die kregen jaren geleden een 8 van Johannes van Dam en in die tijd was hij nog erg streng. 2. Brussels Lof in Groningen ook al serveren die (helaas) ook vis...

Bronnen:
http://www.brusselslof.com/
http://www.waaghals.nl/

Daar verschillen de meningen natuurlijk over. Een paar voorbeelden: De top 10 van beste vegetarische restaurants van Nederland volgens vegetariersorganisatie Vegatopia: Amsterdam - Betawi Utrecht - Soy Amersfoort - De Eetstee Den Haag - Baklust Rotterdam - De Oude Plek Nijmegen - Maharaja Utrecht - Acu Arnhem - Eetatelier Dordrecht - De Kop van 't Land Den Haag - Yeah Volgens een artikel op grabbits.nl zouden volgens iens.nl dit de beste vegetarische restaurants zijn (maar op iens.nl kan ik dit niet terugvinden): • Herberg de Kop van 't Land te Dordrecht • Vegetarisch Restaurant Betty te Amsterdam • Enig Alternatief te Arnhem • De Eetstee te Amersfoort • Maharaja te Nijmegen Librije, wat wel eens genoemd wordt, is geen vegetarisch restaurant, maar het meest vegetariervriendelijke sterrenrestaurant volgens Wakker Dier. Misschien ook nog wel interessant is de Vegan Award van Food For A Better World, aangezien veganisme immers ook een vorm van vegetarisme is: Maharaja in Nijmegen (winnaar 2009) Bagels & Beans in meerdere steden (genomineerde 2010) Soy in Utrecht (genomineerde 2010) Le Pain Quotidien in Amsterdam (genomineerde 2010) Pristine in Amsterdam (genomineerde 2010) Unlimited Health in Amsterdam (genomineerde 2010) Maharaja in Nijmegen kom ik in alledrie de lijstjes tegen, dus ik zou zeggen dat je die misschien wel als beste zou kunnen beschouwen.

Bronnen:
http://www.foodforabetterworld.nl/vegan-award/
http://www.grabbits.nl/index.php?artikel/d...
http://www.vegatopia.com/vega/restaurants
http://www.wakkerdier.nl/persbericht/564/V...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100