Gisteren gekochte runderlappen blijken nu, uit verpakking gehaald, diep paarse plekken te hebben omringt door fel rood vlees. Is dit te vertrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

misschien zijn het plekken van het rund waar hij ooit is ingespoten met medicijnen of in de laatste week van zijn leven een klap heeft gehad vaak wordt het vlees dan paars {kneuzing} en ooit is die klap zo hard dat er een bloeding om de kneuzing plaatsvindt je kunt het eten maar ik zou terug gaan naar de winkel

Niet eten als je het niet vertrouwd, en terug naar de winkel waar je het kocht !

dat is dus duidelijk vlees dat eerst ingevroren is geweest, is wel te eten, maar stukken droger nu het bloed er al uitgelopen is

nee je weet maar nooit wat die pleken zijn

Ik zou het niet vertrouwen die paarse plekken dat is toch niet normaal, volgens mij is het vlees niet vers meer. Niet gebruiken dus dan ziek worden door een voedselvergiftiging. Ik zou de slager waar je het vlees hebt gekocht wel op de hoogte brengen hiervan en het vlees laten zien desnoods op een foto en je geld terug vragen. Succes!

Is inderdaad ingevroren geweest. Het komt regelmatig voor dat het zg. verse vlees in de supermarkt regelrecht uit de vriezer komt, dus oppassen met (weer)! invriezen

vers vlees ziet er veerkrachtig, egaal rood en mals uit. Vlees wat je een dag eerder hebt gekocht en nu verkleuringen vertoond zou ik terug brengen naar de winkel.

Laat je niet gek maken door de antwoorden. Het zijn stempels die er in de slachterij door de keurmeester opgezet worden. Je kan het gewoon eten. Tenzij het vlees niet goed ruikt, dan moet je het natuurlijk niet eten.

Bedorven vlees is verkleurd, maar verkleurd vlees hoeft niet altijd bedorven te zijn. Vertrouw dus op je neus. Vers vlees ruikt fris en vlees dat bedorven is of aan het bederven is ruikt zurig. Als het ook nog eens plakkerig is, dan zou ik het zeker niet eten, want dan is het aan het bederven. Als je over de houdbaarheidsdatum heen bent, sowieso niet eten!

niet in paniek raken waar het vlees paars verkleurd is daar is geen zuurstof bij gekomen door de verpakking en omdat de runderlappen op elkaar hebben gelegen leg het vlees op een bord in de koelkast dan zul je zien dat het vlees zn eigen rode kleur terug krijgt even een onwaarheid uit de wereld helpen : in vlees zit geen bloed dat wordt bij het slachten verwijderd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100