wat kun je doen met onrijpe kiwi,s?

Hier in Nederland gekweekte kleine groene kiwi,s

Toegevoegd na 3 minuten:
waarvan bekend is dat ze moeilijk rijpen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er een smoothie van maken met een beetje yoghurt en sinaasappelsap bijv. of ze sneller rijp laten worden. Vaak helpt het om ze even te verwarmen op de verwarming of de wasmachine als deze aanstaat. Je kunt ze ook samen met een banaan in een plastic zakje doen of op de fruitschaal naast de bananen. Bananen worden veel gebruikt om ander fruit rijp te maken omdat ze een gas afscheiden, nl. etheen en dit zorgt voor snellere rijping.

Laten rijpen......

Gewoon laten rijpen in de fruitmant in de omgevingstemperatuur.

Gewoon op een schaal leggen en laten rijpen.

Je kunt het rijpingsproces versnellen door ze samen met wat appels of bananen in een plastic zak op kamertemperatuur te bewaren.

Ik heb wel eens gehoord dat je ze ook kan laten rijpen als je er een goed rijpe kiwi tussen legt, net zoals ze doen bij bananen, ik heb het nog nooit met kiwi's uitgeprobeerd maar met bananen gaat het prima

je moet ze dan gewoon langer laten liggen, of kiwi's kopen die al rijp zijn, of die snel rijpen als je ze snel wilt opeten, maar als het langer duurt voordat ze rijp zijn, dan moet je gewoon wachten hoe vervelend het ook is. onrijpe kiwi's moet je echt laten rijpen voordat je ze opeet, maar ze nog niet rijp zijn kun je ze ook gewoon opeten, maar dat smaakt niet zo lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100