Hoeveel neemt vlees in gewicht af als je bakt?

Als je bijvoorbeeld 75 gram kipfilet mag eten (gebakken), hoeveel gram is het dan als je het koopt?

Weet jij het antwoord?

/2500

dit is afhankelijk hoeveel vocht (water) er in het vlees zit

Er is daar geen standaard antwoord op te geven. Vaak is de kwaliteit wel van grote invloed op de hoeveelheid vocht. Goedkoop vlees wordt vaak geinjecteerd met vocht. Bij het bakken verdwijnt dat weer. Doorgaans zal mindere kwaliteit vlees dus meer slinken dan betere kwaliteit.

Het zal nauwelijks iets uitmaken. Goedkoop vlees wordt inderdaad geinjecteerd met water, maar dat gebeurt dan wel goed. D.w.z. dat dat water er niet zomaar even uitgaat, bij het bakken. Ook vlees dat niet is geinjecteerd bevat vocht. De zgn vleessappen bevatten ook water. En dat is maar goed ook, want anders zou je kipfilet-je erg droog zijn, en nauwelijks te eten. Het gewicht zal dus nauwelijks verschillen na het bakken, en het enige gevolg bij goedkoop vlees is, dat het wat minder smaak heeft, of wat wateriger smaakt, omdat de originele structuur van het vlees enigszins is aangetast.

je zou de filet eerst kunnen wegen voor het bakken,en weer na het bakken.maar als je hem kookt,hou je meer filet over,omdat als je de filet in kokend water doet,sluiten de porien meteen en al de voedingswaarde blijven binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100