Wat is een lekker hoofdgerecht op basis van spitskool?

De winter is begonnen. Tijd om eens een kooltje uit de tuin te gaan vissen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Stampot Spitskool?

Gevulde spitskoolbladeren: Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe hier de hele gewassen spitskool in en blancheer de buitenste bladeren. Als ze iets zacht zijn haal je de bladeren er één voor één af. Steeds weer terug in de pan tot je alle bladeren los hebt. Maak nu een vulling met b.v. gehakt, ui, knoflook tomatenpuree, handje rijst, zout, peper, nootmuskaat en peterselie. Halveer de grote bladeren en leg er een beetje vulling op. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol de bladeren op tot een pakketje. Leg de rolletjes in een pan. Goed stevig op elkaar. Doe er wat klontjes boter bij en een beetje bouillon tot het net onder staat. Stoof de gevulde kool ongeveer een half uur op half hoog vuur. Deksel iets schuin zetten voor het verdampen. Heerlijk met brood en een salade.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100