Kan ik een fijne citroenrasp ook voor parmezaanse kaas gebruiken? (en/of vice versa)

Vaak zie ik Jamie Oliver bezig met geraspte kaas en citroen rasp.
Gebruikt hij hiervoor eenzelfde rasp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou kunnen, maar erg handig is het niet. Een citroenraspje is heel fijn, omdat je de rasp zo dun mogelijk wilt hebben en zónder witte schilletjes. Kaas zal hierop geraspt erg dun zijn, meer als poeder als je parmezaan neemt, omdat die tamelijk hard en droog is. Voor kaassoorten kan je beter een iets grovere rasp nemen en Parmezaan is zelfs lekkerder als je er met de komkommerschaaf schilfers afschaaft. Dat is althans mijn ervaring. Toegevoegd na 7 minuten: Ik neem aan dat je de aparte raspen bedoelt, ik heb zelf namelijk een apart citroenraspje, nootmuskaatraspje enz. Bedoel je zo'n blokrasp met verschillende vlakken, dan zou ik voor de kaas niet de rasp voor citroenschil gebruiken. De kaas blijft erg vast zitten tussen de scherpe openingen, omdat hij meer plakt dan citroenschil. De citroenrasp is het vlak met de scherpe opstaande openingen rondom.

Jazeker, een rasp kun je gebruiken voor kaas en voor alles wat je kunt raspen. Dus ook om citroen/sinaasappelschil/ wortelen, komkommer enz. . Toegevoegd na 1 dag: @AMC geeft toch wel een beter antwoord.

Jazeker, veel raspen hebben ook meerdere formaten rasps. Heel handig en je kan het gebruiken voor zo goed als al het eten wat je wilt raspen, zo niet voor alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100