Is het waar dat gist eigenlijk een levende schimmel is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is waar. Het zijn eencellige organismen die behoren tot de familie van de schimmels.

Ja, gist is een eencellige ronde of ovale schimmel, een levend organisme dus, met zoals in elke levende cel een kern met chromosomen en met DNA dat de erfelijke karakteristieken bewaart en overdraagt op de komende generaties gist. Een gistcel is tussen enkele micrometer lang en iets minder breed. In 1 kubieke cm gaan 1 miljard cellen.

Bronnen:
http://www.bierengezondheid.be/index.php/a...

inderdaad ja dus, als je gist in je brooddeeg stopt leeft het nog, dat kun je ook zien omdat je deeg gaat rijzen. Als het je al stoort.... tijdens het bakproces gaan deze schimmels in ieder geval dood. Maar ze kunnen geen kwaad (hoewel je toch niet te veel deeg met gist ongebakken moet eten, omdat ze in je buik ook voor uitzetten zorgen en dat kan knap vervelend worden en gevaarlijk als het echt heel veel is). Maar de voor mensen ongevaarlijke gisten en schimmels kun je levend of dood gewoon eten. Zoals al genoemd is de schimmelkaas daar een moi voorbeeld van (en de yakult als zijn dat geen schimmel maar bacterien maar valt in dezelfde groep, de goede kunnen geen kwaad alleen van de slechte wordt je ziek of erger)

Je wordt er niet ziek van, of ze echt onschadelijk zijn weet ik niet. Onze wereld had er in ieder geval heel anders uit gezien zonder dit beesje, die samen met suiker geheel verantwoordelijk is voor alles waar alcohol in zit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100