is er iets in de handel wat aan gerechten een rook-of barbecuesmaak kan geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

rookaroma of rookcondensaat van verstegen niet meer dan 4 gram per kg massa gebruiken

Ja daar zijn bepaalde sauzen voor, informeer eens bij een goede slager, die gebruikt het namelijk ook.

Ja hoor, gewoon rookaroma. Zie de bron voor de leverancier.

Bronnen:
http://www.naturalspices.eu/nl/hulpstoffen...
http://www.woodleaf.nl/N_frame.html?http:/...

Ga eens op zoek naar 'smoked spanish paprika' (poeder) van de firma Safinter - puur verrukkelijk. het komt uit Barcelona, en het email-adres is : info@safinter.com. Je gebruikt het net als paprikapoeder, dus in stoofschotels en marinades ed, en het is echt heel erg lekker. (Ik heb m'n blikje gekocht op de Viktualienmarkt in München, maar waarschijnlijk is het in Nederland ook wel ergens te krijgen - maar niet op mijn dorp...)

Ook ik ben/ was al lange tijd benieuwd. Uiteindelik ben ik beeindigd bij Heinz barbeque saus. Deze smaakt nog het meest naar de Mc Chicken van Mack Donald.

Je hebt ook rookpannen, of welke naam ze dan ook gekregen hebben, waarin je thuis je vis en vlees kunt roken, dat lijkt me pas de echte rooksmaak

Een barbecue!

Er zijn hele goede marinades welke bijvoorbeeld te koop zijn onder de naam 'Smoky Honey'. In west Europa zijn we onze smaakpapillen aardig aan het verwennen, daar speelt de markt steeds inventiever op in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100